Hlava OSN je v Rusku, potrestá Guteressa, ako Blahu, Europarlament?
24 | 10 | 2024 I Ivan Brožík

Ľuboš Blaha na sociálnej sieti na profile SMERu - SSD kladie otázku: Generálny tajomník OSN je v Rusku, stretne sa aj s Putinom, aj jeho potrestá Európsky parlament?

Niekto asi nedokáže prežuť či prežiť, že "samit skupiny BRICS v ruskej Kazani ukázal, akí sú Rusi strašne "izolovaní" a aká je strašná "hanba" sa s nimi stretávať. Konštatuje náš europoslanec. Na summite v Rusku boli totiž najvýznamnejší štátnici z celého sveta, ktorí reprezentujú niekoľko miliárd ľudí na planéte - lídri Číny, Indie, Južnej Afriky a Brazílie. A ekonomicky dokonca zastupujú väčší potenciál, ako USA s Európskou úniou a ďalšími malými nohsledmi "západu" dokopy.

K BRICS-u sa pridali už aj Egypťania, Iránci, Etiópčania či Spojené arabské emiráty. Záujem má aj socialistická Kuba a Venezuela

"Na summite sa objavil aj turecký líder Erdogan a neuveríte, prišiel aj generálny tajomník OSN Guterres. Ja len tak nahlas rozmýšľam, či Európsky parlament bude trestať aj Guterresa za to, že išiel do Ruska a rokoval s Rusmi. Keď tak veľmi chcú trestať mňa." Píše Ľuboš Blaha.

Prosím pekne, toto je to "izolované" Rusko?

"Nemáte pocit, že izolovaná je skôr Európska únia? Kolektívny Západ? Liberálna bublinka? No dobre, dobre, povedia slniečkari. Politicky síce Rusko izolované nie je, ale ničíme ho aspoň ekonomicky. Lenže aj to kolosálna hlúposť." Píše Blaha a všetci dobre vieme, kto a čo nás ekonomicky ničí najviac.

"V Európskom parlamente žijú v ilúzii, že Rusko je na tom tak zle, že kvôli sankciám nemá ani práčky či chladničky, Ursula von der Leyenová tu tento bohapustý hoax na plné ústa šírila"

"A keď sa tam idete pozrieť a potvrdíte im, že sú totálne mimo, tak po vás ešte nejakí pobaltskí extrémisti kričia, že je hanba, že chcete mier. A takýchto trpaslíkov má niekto brať vážne."

"Fajn, politicky a ekonomicky Rusko prekvitá"

"Ale morálne vraj zlyhalo. Hovoria Západniari. Lebo vraj vedie vojnu na Ukrajine. Ja len, že tí istí "morálni" Západniari asistujú Izraelu pri genocíde v Gaze, rozmlátili Irak, Afganistan, Sýriu a Líbyu, bombardovali Juhosláviu a ťahali sa k hraniciam Ruska." Pripomína Ľuboš Blaha. A to všetko stihli za posledných 30 rokov. Títo chcú niečo kázať o morálke? Títo imperialisti? Veď majú na svedomí milióny mŕtvych ľudí. A celý svet to vie - zobuďte sa, panáčikovia!"

Summit BRICS v ruskej Kazani je veľký diplomatický úspech Ruska, Číny, Indie a ďalších napredujúcich mocností

"Je to ich spoločný signál, že nebudú skákať tak, ako pískajú USA.A pre mňa je cťou, že v mene Slovenska rozvíjam priateľské vzťahy so všetkými krajinami BRICS-u, pretože áno, tam je budúcnosť svetovej ekonomiky. A litovskí krikľúni z progresívnych frakcií tu v Európskom parlamente môžu skákať ako čertíkovia z krabičky, ja do Ruska pôjdem znovu a zas. Aj do Číny. Aj do ďalších krajín BRICS-u." Avizuje Ľuboš Blaha.

Majerský už asi nemá o čom, tak papagájuje Šimečku
KDH sa úplne stratilo a "sever" pozná už len zo Šimečkovej tupej demagógie. Zaoberá sa "látaním" a "zlepencom" A to ešte k týmto vyjadreniam musí nastúpiť takmer celá zostava "Majerského bodyguardov" Hnutie sa pokojne môže zrušiť a zlúčiť s... Čítať ďalej
24 | 10 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok