Hlas ľudu: Tata Šimečka, „Rambo" Fico a nabúchaní politici, „šimpanz" Miško a šušníky
24 | 10 | 2024 I Mária Škultétyová

Nezľaknite sa. Toto je Šimečka. Tata Šimečka. Novinár a filozof. Jeho syna a celú ich podarenú rodinku poznáme  z „parlamentného seriálu“ Šimečkovci. Politik György Gyimesi sa tatovi Šimečkovi venoval v článku Insitný filozof  Šimečka znovu perlil. Publikoval ho v HD. Gyimesi píše dobre, preto ho nikdy nevynechám. Keď som si prečítala tento text, bola som zvedavá aj na tatových  Svalovcov v politike. Denník N zásadne nečítam. Ale zvedavosť bola teraz silnejšia ako zásada. Tak som si teda prečítala odomknutú časť tohto článku.  A musím súhlasiť s Györgyom.  Šimečka perlil. Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí.

Samozrejme, že Fico v Šimečkovi  nesmel chýbať

Dokonca by som povedala, že bol ústrednou postavou textu. Od neho a od roku 2013, kedy urobil slávnych tisíc klikov, odvíja sa snaha mladých politikov podobať sa vodcovi - nabrať Ficovu hruď , nabúchané svaly,  kondičku, silu a vzhľad zápasníka alebo bitkára. A potom si obliecť priliehavú košeľu a šup do politiky! Aby sa potvrdili tatove slová. Citujem: „ Je to slovenská zvláštnosť. V žiadnej európskej krajine nenájdete toľko politikov, ktorí vyzerajú ako zápasníci alebo pouliční bitkári.“ Koniec citátu.

Len tak na okraj. Je to tých povestných tisíc klikov a  Ficova kondička, čo premiérovi pomohli po atentáte tak skoro sa vrátiť do života. Ale to akosi ušlo tatovej pozornosti.  Možnože nabudúce. Lebo témy sa niekedy naozaj ťažko hľadajú.

Premýšľam, či to aj teraz tak nebolo.  Či sa tatovi minuli, alebo hovorí z neho závisť „vychrtliny“. A možno aj pomsta za Miška. Ten síce tiež chodí do fitka, ale z obrázka, ktorý obletel Slovensko, vidíme,  že tam nenaberá svalovú hmotu, ale, prepytujem, šušníky vyberá. Fico naberá, Miško vyberá. Silák zostane silákom a  chlapča vždy bude len chlapčaťom. Ramba , Takáča, či Eštoka z Miška žiadne fitko nespraví.

Mňa však okrem vymakaných hrudí a bicepsov zaujalo ešte čosi. Figúry premiérov, ako ich vidí autor.

Citujem: „Aj postavy premiérov sú na rozdiel od Fica skôr klasickou vzorkou bežných mužov: Petr Fiala má postavu aj výzor univerzitného profesora, Donald Tusk je šľachovitý ako bežec, Emanuel Macron si pestuje výzor parížskeho elegána, Viktor Orbán nosí svoje brucho pyšne pred sebou. Žiadneho z nich by ste sa nezľakli v noci na ulici.“ Koniec citátu.

Ktovie, ako by to bolo, keby ste v noci na ulici stretli nášho tieňového premiéra. Keď mám pravdu povedať, ani on nepatrí  ku klasickej vzorke bežných ľudí. Preto si myslím, že  by  ste volali do najbližšej ZOO, aby ste sa opýtali,  či im neušiel opičiak.

A keby ste čírou náhodou za bieleho dňa narazili na zarastenú „vychrtlinu“, nezľaknite sa. Ak fajčíte, dajte jej škatuľku cigariet. Ak nemáte hotovosť a platíte kartou, pozvite ju na teplé jedlo a kúpte aj liter, dva jablkového.

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Platy ako králi a stále sa im máli. Kto je to?
Som dlhoročný skalný. Dokonca, skalný "fanúšik". A v pravom slova zmysle mimoriadne vďačný. Mám diabetes "dvojku", som v "kardio dispenzári", mám neurologické problémy, tam som tiež v stave "aktívneho a systematického sledovania zdravotného... Čítať ďalej
23 | 10 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok