Harrisová: Áno, myslím si, že Trump je fašista
24 | 10 | 2024 I Ivan Mihale

Viceprezidentka USA Kamala Harrisová noci na štvrtok vyhlásila, že si myslí, že Donald Trump je fašista. Kandidátka demokratov na prezidentku tak odpovedala na otázku moderátora televízie CNN počas predvolebného fóra v Pensylvánii. TASR informuje podľa správy agentúry AFP.

Na otázku, či si myslí, že republikánsky kandidát Trump je fašista, Harrisová odpovedala: "Áno, myslím si to. A tiež si myslím, že by sme mali dôverovať ľuďom, ktorí ho v tejto veci poznajú najlepšie."

Odkazovala pritom na slová bývalého šéfa Trumpovej prezidentskej kancelárie Johna Kellyho, ktorý zverejnil informácie o obdive exprezidenta voči nacistickému diktátorovi a jeho armáde.

Kelly uviedol, že Trump spadá pod definíciu "fašistu". Trump údajne poznamenal, že "Hitler urobil viacero dobrých vecí" a že namiesto americkej armády chce lojálnych "generálov, akých mal Hitler".

Harrisová v stredu tieto výroky označila za "neuveriteľne nebezpečné" a na margo Trumpa uviedla, že je "čoraz menej príčetný."

EÚ sa zas raz grandiózne strápnila
EÚ sa už nekontroluje. Jej diplomacia je nanajvýš trápna, ak nie detinsky zúfalá. EÚ vyjadrila nespokojnosť so širokou medzinárodnou účasťou na samite BRICS. Brusel je najnovšie "nešťastný", že kandidátske krajiny EÚ sa zúčastňujú na BRICS.... Čítať ďalej
23 | 10 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:
1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;
2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;
3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.
Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok