Beňová s Kaliňákom: Európski lídri pretavili naivitu do najnebezpečnejšieho riešenia migrácie
24 | 10 | 2024 I Roman Martiška

Európsky parlament rokoval o nelegálnej migrácii a k slovu sa dostali aj slovenskí eurposlanci Monika Beňová a Erik Kaliňák, ktorí plénu pripomenuli chyby z minulosti a točenie sa v problematike do kruhu.

“V roku 2015 alebo 2016 sme boli nútení prijať rozhodnutie o prerozdeľovaní migrantov. Hovoríme o rozhodnutí spred 9 rokov a napriek tomu sa to dostalo do migračného paktu, keď vieme, že to nefunguje,” povedala Beňová na úvod k migračnému paktu.

Stojí nás to obrovské peniaze

“Nefunguje ochrana vonkajšej hranice, už nefunguje Schengen, nefunguje nám návratová politika, nefunguje nám vlastne nič,” vyjadrila europoslankyňa znepokojenie nad tým, že podľa eurokomisie chýba k vyriešeniu migrácie iba kúsok v podobe návratovej politiky, ktorá podľa Beňovej navyše stojí Úniu a členské štáty obrovské množstvo peňazí.

Progresícom a socialistom na záver vystúpenia venovala upozornenie “My nie sme proti legálnej migrácii, ale tu hovoríme o ilegálnej migrácii. Hovorím o tom, ako sa majú členské štáty vysporiadať bez podpory európskej komisie,” ukončila vystúpenie Beňová.

Riešenie je jednoduché

Kaliňák nadviazal na Beňovú, ktorý masívnu migráciu označil za existenčné ohrozenie Európy, ktoré mnohé západné krajiny desaťročie zľahčovali a “teraz žnú krvavé dôsledky slniečkarskej naivity”. “Každého kto kritizoval politiku otvorených dverí označovali za xenofóba, rasistu, či extrémistu,” doplnil Kaliňák postoj k migrácii zo strany Západu.

“Kedy už aj v tomto parlamente pochopíme, že nelegálna migrácia nie je správna,” pýtal sa Kaliňák kolegov a podobne ako Beňová označil migračný pakt za nefungujúci, “lebo nič z toho nerieši príčinu nelegálnej migrácie. Jediným riešením problému je “dôsledná kontrola vonkajších hraníc a až potom prísna návratová politika” navrhol Kaliňák a dodal, že riešenie je jednoduché “Na územie EÚ má vkročiť len taký migrant, čo bol dôsledne skontrolovaný a získal na to legálne povolenie”. 

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik