Ukradli ste Rusom majetok, povedal Blaha kolegom v europarlamente
23 | 10 | 2024 I Roman Martiška

Europoslanec Ľuboš Blaha si po návrate z Moskvy v najnovšom prejave v Európskom parlamente servítku pred ústa nedal. Blaha skritizoval zmrazenie ruských aktív, čo považuje za krádež. 

“Dámy a páni zmrazenie ruského majetku je krážde doslova lúpež. Môžete si tu hľadať tisíce výhovoriek, ale ak niekomu ukradnete majetok, a Vy ste Rusom ukradli ich majetok, tak robíte to čo robia zlodeji,” začal svoj prejav Blaha, ktorý sa nedávno vrátil z Moskvy, s tým, že túto krádež on absolútne odmieta.

Okradnete aj Izrael?

Europoslanec sa kolegov v Štrasburgu pýtal, či podobne postupovali aj proti USA, ktoré viedli vyprovokovanú vojnu v Iraku. “Kradli ste majetky Američanov, keď NATO bombardovalo Belehrad a keď protiprávne odtrhlo Kosovo od Srbska?,” pýtal vyčítavo Blaha, ktorý sa rečnícky opýtal aj na genocídu v Palestíne: “Budete kradnúť majetok Izraelu?”

Blaha vyzval Európsku úniu, aby prestala liať miliardy eur do Ukrajiny, ktoré potrebujú chudobní obyvatelia Únie. “Tie Vaše sankcie nefungujú,” povedal Blaha na úvod hodnotenia svojej cesty do Moskvy.

Slová o prosperujúcom Rusku naštvali rusofóba z Litvy

“Videl som na vlastné oči ako Rusko prekvitá. Jediné čo môže priniesť mier je dialóg s Ruskom,” tieto Blahove slová rozhnevali jeho kolegu z Litvy, ktorý ho prerušil slovami o tom, že Rusi priniesli na Ukrajinu smrť a skazu.

Blaha neskôr na sociálnej sieti europoslanca z Litvy identifikoval ako Petrasa Auštrevičiusa a napísal o ňom, že ide o šialeného rusofóba, ktorý má od roku 2015 zakázaní vstup do Ruska. Auštrevičius podľa Blahu “zjavne túži po návrate Tretej ríše”.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok