TRPKÉ priznanie odvážneho primátora z LIPTOVA k vážnej DIAGNÓZE
23 | 10 | 2024 I Eka Balaskova

Rušno je na slovenskej politickej scéne, ale aj na jej pozadí sa odohrávajú mnohé životné príbehy.  Kým národniari riešia hrozbu rozpadu poslaneckého klubu, strana Hlas vymenila ministerku zdravotníctva, s realitou tohto rezortu sa priam osobne stretáva jeden z jej poslancov, primátor Liptovského Mikuláša, Ján Blcháč.

Svojich voličov informoval o hospitalizácii v Martine. V komentároch pod jeho príspevkom sa zdvihla vlna solidarity aj od kolegov z politickej scény.

Hospitalizovaný

„Pozdravujem vás z nemocnice v Martine, priatelia. V marci mi diagnostikovali rakovinu, odvtedy som absolvoval chemoterapiu aj nejaké ožiare, pri ktorých ste ma mohli vídavať v ružomberskej aj našej Liptovskej nemocnici,“píše Blcháč na Facebooku pri fotke z nemocničného lôžka.

„ Bolo to ťažké, veľakrát som išiel z chemo rovno na mestské podujatie a mohli ste si všimnúť, že sa necítim vo svojej koži, ale zvládal som to aj popri práci a celého pol roka som si prispôsoboval všetko tak, aby som nevymeškal žiadne rokovanie,“ objasňuje primátor svoje fungovanie za uplynulého pol roka.

„Potrebujem ešte absolvovať nejaké vyšetrenia a procedúry, čo sa už ale nedá inak, ako hospitalizáciou. Je to pre mňa obrovská zmena, keďže som PN nebol, už ani nepamätám. Píšem vám to všetko preto, aby ste vedeli, že bojujem a zvládam to. Prajem vám zdravie, priatelia,“uzavrel Blcháč.

Poslancovi strany HLAS diagnostikovali rakovinu. TOTO mu odkázal Jarjabek zo SMERU
Politik a poslanec NR SR za stranu Hlas-SD bojuje s rakovinou. Dlhé mesiace informáciu o svojom zdravotnom stave tajil, informoval o pracovných aktivitách, až nakoniec krutú diagnózu priznal na sociálnej sieti sám. Dušan Jarjabek (SMER - SSD) v... Čítať ďalej
20 | 10 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vlna solidarity

„Drž sa, Janko,“ napísal minister sociálnych vecí Erik Tomáš (Hlas-SD) a pridal štvorlístok ako emotikon. V podobnom duchu reagovali aj György Gyimesi (Maďarská aliancia), Radomír Šalitroš, Patrik Krauspe, Peter Kmec (Hlas-SD), či Ján Ferenčák (Hlas-SD, primátor Kežmarku), Dušan Tittel, či Simona Petrík (PS).

„Old Boys prajú skóre uzdravenie my športovci sa nikdy nezmierime s prehrou bojujeme dokonca,“ pripomenuli sa aj hokejisti – „starí páni“ z Mikuláša.

Dojatý

„Je vás toľko srdečných a prajných ľudí okolo mňa, obrovsky si vážim podporu každého jedného z vás, cítim ju a som vám neskutočne vďačný, priatelia moji a všetci dobrí ľudia,“ píše v jednom z komentárov sám primátor Liptovského Mikuláša.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok