Paľo Drapák: Hrám pre ľudí, NIE pre politikov (VIDEO)
23 | 10 | 2024 I Eka Balaskova

Spevák a hudobník Paľo Drapák v týchto dňoch oslavuje okrúhle narodeniny. Vo svojej kariére zažil veľký úspech, ale aj dni, kedy mali s rodinou hlboko do peňaženky a v novinách o sebe čítali, ako si kráľovsky žijú „za štátne“. Aj o tom hovoril v relácii Diskusia na palete.

Drapák kým nastúpil do Metalindy hral v rôznych kapelách. Po konkurze do Metalindy v nej zotrval viac, ako 10 rokov. S typickým melodickým rockom nahrali množstvo hitov, čomu nepochybne pomohol aj Drapákov, vtedy štyri a pol oktávový hlasový rozsah. Spomína aj na enormný prílev „západnej“ muziky začiatkom 90-tych rokov, no Metalinda mala úspech. Po otcovej smrti sa však s Metalindou rozišiel – v jednom z pripravovaných klipov sa odmietol prezliecť do ženských šiat.

AKTUÁLNE Poslanec Smeru Muňko prechádza do klubu SNS, aby ho zachránil
Poslanec Národnej rady (NR) SR Dušan Muňko zo Smeru-SD odchádza do poslaneckého klubu SNS, aby mal minimálny počet členov pre jeho zachovanie. Vďaka Muňkovi má klub SNS osem členov. Oznámil to na stredajšej tlačovej konferencii predseda klubu... Čítať ďalej
23 | 10 | 2024 | Bari Zajačková/ TASR

„Po jednej stránke sa cítim slobodný, môžem vydávať albumy, hrať kde chcem a všetko možné, len je rozdiel v tom, či si môžem slobodne aj povedať to, čo si myslím. Vždy existujú dve pravdy a u nás na Slovensku je typické to, že existujú tri pravdy. Jedna tá skutočná, druhá skutočná a potom je tretia pravdy tých ktorí negujú obe tie pravdy,“ smeje sa Drapák. Ten si síce uvedomuje, že je to hlúposť, ale na Slovensku tá pravda majiteľov pravdy funguje.

„Od roku 2012 prišiel do politiky jeden človek (Igor Matovič, pozn. red.), tak rozdiferencoval túto spoločnosť, že ľudia v živote neboli na Slovensku tak rozhádaní, ako sú teraz,“dopĺňa Drapák s tým, že rozhádané sú celé rodiny.

Aj on s Metalindou si užil rôzne „stopky“ – nemohli hrať v niektorých mestách, čomu Drapák nerozumie.

„Veď my ideme hrať pre ľudí. Je jedno, či ma zavolajú hrať pre tú stranu, alebo pre inú stranu, mnohokrát som bol hrať pre rôzne strany, ale mňa si tam objednali, ľudia to chceli,“ hovorí hudobník s tým, že mnohokrát ho zavolajú hrať na svadbu, narodeninové oslavy, či iné podujatia. Keď ho ľudia chcú počuť, rád im zahrá – hrá a spieva pre ľudí. Aj on „doplatil“ na to, že hral pre niektoré politické strany.

„Keď sme chodili hrať pre detské domovy, pomohli nám niektorí podnikatelia – dali nám veci, ktoré sa nenosili a my sme to roznosili po detských domovoch, prípadne cestovná kancelária zabezpečila pre niekoľko desiatok detí zabezpečila výlet do Grécka či Španielska. To boli veci, v ktorých nám pomáhali, no my doma pomaly nezaplatený nájom sme mali a potom niekto povie, že robíme charitu za štátne,“ hovorí Drapák, podľa ktorého nie je na mieste urážanie sa na bulvár.

Práve od seba musíme začať byť ľudskí, aby bola ľudská spoločnosť. Ani známe osobnosti nie sú schopné postaviť sa za seba – jedno hovoria na obrazovke, či píšu v článkoch, no iné si myslia. Dostali sme sa teda do doby, kedy je problém aj to, že sa postavíte za život – za hodnoty, v ktorých žijete po celý život.

Minister vnútra: Spravodlivosť nesmie zatvárať oči pred nespravodlivosťou páchanou počas covidu (VIDEO)
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) na pondelkovej (21. októbra) tlačovej besede (TB) za účasti policajného prezidenta Ľubomíra Soláka informoval o zriadení špeciálneho tímu na prešetrenie manažmentu covidu 19 na Slovensku. Hneď v úvode... Čítať ďalej
23 | 10 | 2024 | Eka Balaskova

V LGBT prostredí má množstvo kamarátov, ktorí dlhé roky žijú vo svojich partnerstvách, no nepotrebujú sa tým prezentovať, nepotrebujú, aby ich to identifikovalo.

„Títo moji známi nepotrebujú prezentovať, čo robia v spálni. Skôr im tá prezentácia LGBT ideológie škodí. Prekáža im to, lebo si potrebujú ten svoj život žiť a nie trápiť sa tým, kto rozoberá ich súkromný život,“doplnil hudobník.

„Jedenásť rokov som jazdil na úrazovke, zažil som všelijakých ľudí, aj keď v tej dobe to ešte nebolo také otvorené, ale aj tak si myslím, že niektoré prípady sú zrelé na diagnózu, na to, aby sa liečili,“ myslí si hudobník.

O umelcoch, ktorí dnes broja proti ministerke kultúry hovoria, že sú zneužití a nevidia ďalej, ako po najbližšie voľby. Nechápe, že niekto ministerke vyčíta bývanie v Rakúsku, keď mnohí bývajú dlhé roky za hranicami. Aj umelci by mali hrať pre ľudí a nie robiť politiku. 

Viac vo videu:

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok