Muž v šatách Lady Macbeth pobúril Belousovovú
23 | 10 | 2024 I Eka Balašková

To, čomu mnohí neverili, sa stalo realitou – do ženskej roly lady Macbeth bol v Slovenskom národnom divadle režisérom Martinom Čičvákom obsadený muž. V upútavke síce presviedča, že Petra Vajdová, ktorá túto úlohu stvárňovala je nenahraditeľná, no dočasne jej rolu zahrá muž – Juraj Loj. Politička Anna Belousovová si myslí, že nejde o progresívne umenie, ale o čistú provokáciu.

Petra je vraj jediná žena, ktorá môže stvárniť Lady Macbeth, preto jej úlohu zatiaľ Čičvák zveril hercovi, Jurajovi Lojovi. Lebo veď muž zrejme môže ženskú rolu stvárniť lepšie, ako ktorákoľvek iná žena. Anna Belousovová za celým však vidí primitívnu provokáciu. Podľa nej SND má množstvo dobrých herečiek, ktoré by úlohu mohli zahrať rovnako dobre, ako Vajdová, no tu ide umelcom o to, aby podporili progresívnych politikov. Lenže vstupné platí aj konzervatívny divák.

Rozhodol Čičvák

„V inscenácii Macbeth režiséra Martina Čičváka nahradí od novej sezóny v úlohe lady Macbeth Petru Vajdovú člen Činohry SND Juraj Loj. Bolo to rozhodnutie režiséra, ktoré odkazuje na divadlo za čias Shakespeara, keď bolo bežné, že muži hrávali ženské postavy,“ informovala Nový čas PR manažérka SND Jana Alexová ešte koncom augusta po tom, ako Vajdová opitá narazila do iného auta.

TOTO V SND nemôžu MYSLIEŤ VÁŽNE! Muž v role ženy po prešľape Vajdovej?!
Ďalší škandál otriasa slovenským divadlom! Herečka Petra Vajdová (39) opäť nezvládla svoj boj s alkoholom a prišla o prestížnu úlohu v SND. Šokujúce je, že ju nahradí muž - Juraj Loj, ktorý si oblečie dámske šaty! Ako prijmú diváci svalnatého... Čítať ďalej
28 | 08 | 2024 | Eka Balaskova

Jediná žena

„Petra je nenahraditeľná. Je to jej rola, je to proste tá žena, ktorá to mala hrať a my sa na ňu znova tešíme,“hovorí Čičvák, v ktorého réžií bola hra naštudovaná. Petra je však jediná žena, ktorá to môže hrať. Na ppredstavenie pozval/a aj Lady Macbeth – Juraj Loj, podľa ktorého sa novou koncepciou vracia do Shakespearových čias.

Primitívna provokácia

„Toto už nie je žiadne „progresívne umenie".  Ide o primitívnu provokáciu! Hlúpu, nevhodnú a nevkusnú provokáciu, ktorá sa nezastaví už ani pred prznením klasiky. Všetko v mene chorej novej ideológie,“konštatuje Anna Belousovová, vidiac upútavku k Lojovi ako Lady Macbeth, ktorú doteraz stvárňovala Vajdová.

Smutné a zároveň strašné  

„Činohra SND má iste dosť herečiek, ktoré by ju mohli zameniť, no režisér sa rozhodol pre MUŽA. Prečo asi?  Podľa mňa je to ich akože „protest". Demonštrácia, že „oni" - umelci sú na strane progresívcov. Teda títo „umelci" nám názorne ukázali, že v mene svojich politických názorov sa nezastavia ani pred prznením klasiky,“ píše pohoršená politička.

Je to choré a je to nebezpečné

„Vôbec nejde o umenie, ide zase len o politiku! Pánom umelcom treba jasne vysvetliť, že nikto im neberie ich politické názory, nikto im ich neupiera. No nech prezentovaním svojich politických názorov neprznia umenie iných a nech so svojimi politickými názormi neotravujú divákom, ktorí tam prišli úplne za iným účelom,“ myslí si politička.

Na oblohe sa zjavila záhadná hviezda: Blíži sa príchod Mesiáša?!
Druhý príchod Ježiša Krista bol predpovedaný už nespočetne krát množstvom rôznych siekt. Zatiaľ to vždy dopadlo tak, ako to dopadlo. Najnovšie sa na TikToku objavilo video, v ktorom jeho autor hovorí, že jeden z asteroidov napĺňa proroctvo o... Čítať ďalej
22 | 10 | 2024 | Eka Balaskova

Mimochodom – niekoľkokrát

Politička poukazuje na fakt, že vstupné do divadla platia diváci.

„Neviem prečo by si mali platiť za to, že do nich niekto nasilu tlačí nejakú chorú ideológiu,“ vyčíta kompetentným Belousovová.

„A mimochodom č.2 – neznášam chlapov prezlečených za ženy. Nejako ma to vyrušuje. Dúfam, že ešte je to povolené,“ uzatvára politička.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok