Uhrík HLÁSI historický úspech
23 | 10 | 2024 I Eka Balaskova

Europoslanec Milan Uhrík (hnutie Republika) pôsobí vo frakcii Európa suverénnych národov. O nej a zvlášť o slovenských europoslancoch mnohí s dešpektom hovoria, že nemá žiaden vplyv, že jej členovia sú v EP akoby do počtu. Uhrík na YouTube zverejnil video, ktorým tieto tvrdenia vyvracia.

„Priatelia, dovoľte mi podeliť sa o jednu zásadnú, kľúčovú dobrú správu z Európskeho parlamentu. Dnes nastal koniec izolácie vlastencov v euro parlamente – prvýkrát v histórii nám prešiel nielen ako hnutiu Republika, ale ako celej frakcii Európy suverénnych národov pozmeňovací návrh,“ informuje europoslanec, podľa ktorého šlo o „pozmeňovák“ týkajúci sa financií.

„Pozmeňovací návrh č. 45 hovorí, že naša frakcia požaduje primerané financovanie vonkajších bariér na hraniciach únie. Tento pozmeňovák schválil celý Európsky parlament a rovnako tak aj pozmeňujúci návrh 46, ktorý vyzýva európske inštitúcie, aby preskúmali myšlienku rozvoja centier pre návrat mimo únie a v prípade potreby vyčleniť na to finančné prostriedky,“ približuje Uhrík. Europoslanec hovorí, že by mali vzniknúť záchytné body mimo hraníc EÚ, kde majú byť migranti riešení a prípadne aj odmietaní.

MIGRANTI... Aj NEMCOM začína dochádzať TRPEZLIVOSŤ
Zdá sa, že aj nemecké samosprávy si začínajú uvedomovať „presýtenosť“ sídel migrantami. Po tých z Afriky, či Blízkeho východu (ktovie odkiaľ?) už tretí rok prichádzajú utečenci pred vojnovým konfliktom na Ukrajine. Starosta bavorského Bad... Čítať ďalej
23 | 10 | 2024 | Eka Balaskova

„Takže vidíte na tomto príklade, že žiadna izolácia už neplatí. Hnutie Republika je súčasťou silnej vlasteneckej frakcie. Všetky tie reči o izolácii sa jednoducho rozplynuli a momentálne sme jedinou slovenskou vlasteneckou stranou, ktorá dokáže takéto veci v Europarlamente na európskej úrovni presadzovať, pretože ostatní kolegovia z iných strán sú jednoducho nezaradení a takéto možnosti nemajú,“ uzavrel Milan Uhrík.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok