Video: Huliakova mimoriadne tvrdá kritika Tarabu pre medvede
22 | 10 | 2024 I Roman Martiška

Poslanec Rudolof Hulia sa poriadne obul do ministra životného prostredia Tomáša Tarabu, ktorý podľa neho opatrenia proti medveďom robí "len na oko". Čo všetko Huliak vyčíta ministrovi Tarabovi?

"Alibistickým prístupom ministra nebude podpísaná ani jedna výnimka. Z titulu toho, že aj tak ako sme tvrdili je v legislatíve stále nutný identifikačný protokol na každého jedinca," kritizuje Huliak stav odstrelu medveďov po zmene legislatívy, ktorou sa minister Taraba pýšil.

Medveďov je veľa

Zo skutkového stavu podľa Huliaka vychádza, že za "bačovania" Tarabu máme na Slovensku dva smrteľné úrazy a 19 napadnutí medveďom. "Plus ani nie 10% odstrelených tohtoročných prírastkov medveďov," pokračoval Huliak vo výpočtoch.

Problémom sú podľa Huliaka medvedice, ktoré vrhajú každé dva roky 2 až 5 mladých. "Keď čísla akokoľvek okrešeme, tak máme tu ročný prírastok 700 medveďov," tvrdí poslanec Huliak, podľa ktorého je eliminácia 100 kusov medveďov za rok nedostatočná a ľudia na vidieku sa, vraj, oprávnene cítia v nebezpečí.

Huliak do výpočtov prešľapov Tarabu zahrnul aj Green Deal, premnoženého kormorána, bobra a sršňa ázijského. "Taraba mal presadiť celoplošný odstrel medveďov, ale neurobil to," ukončil Huliak kritiku ministra životného prostredia.

Aká bude reakcia samotného ministra životného prostredia Tomáša Tarabu, ktorý už stihol zhodnotiť rok svojho pôsobenia?

Vážení naši čitatelia
Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme.
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:
1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;
2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;
3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.
Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik