V Rooseveltovej nemocnici zatiaľ neevidujú hromadné výpovede zdravotníkov
22 | 10 | 2024 I Ivan Mihale/tasr

Vedenie Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici zatiaľ neeviduje hromadné výpovede v rámci akejkoľvek zdravotníckej kategórie. Pre TASR to v utorok konštatovala hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje v súvislosti s reakciou na konsolidačné opatrenia, ktoré sa majú dotknúť aj platov zdravotníkov.

"Výpovede zdravotníkov v Rooseveltovej nemocnici by ovplyvnili plynulosť poskytovania zdravotnej starostlivosti," zdôraznila Maťašeje.

Šéf Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Peter Visolajský na utorkovej tlačovej konferencii informoval, že lekári z nemocníc sú pripravení podať hromadné výpovede do konca októbra. Aktuálne má výpovede pripravené 2462 lekárov. Podľa Visolajského ich avizujú lekári z univerzitných, fakultných nemocníc, z väčšiny malých nemocníc aj súkromných nemocníc. Ide o najviac vyťažené oddelenia ako chirurgia, gynekológia, interné či kardiológia.

Pre LOZ je kľúčové, aby bol na Slovensku systém, ktorý zabezpečí zdravotníkov v nemocniciach. Zároveň trvá na dodržiavaní ôsmich bodov memoranda, ktoré v roku 2022 podpísali lekárski odborári s vládou SR.
 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok