Tisícky lekárov na konci mesiaca podajú výpovede
22 | 10 | 2024 I Ivan Mihale

Lekári z nemocníc sú pripravení podať hromadné výpovede do konca októbra. Na utorkovej tlačovej konferencii o tom informoval šéf lekárskych odborárov Peter Visolajský.

Šéf lekárskych odborárov Visolajský povedal, že lekári sú rozhodnutí do konca mesiaca podať svoje výpovede. Tie podľa jeho slov pribúdajú každým dňom. Vláde odborári odkazujú, že stále je čas veci vyriešiť za stolom a netraumatizovať občanov Slovenska.

Aktualizované 12:05

Lekári z nemocníc sú pripravení podať hromadné výpovede do konca októbra. Aktuálne má výpovede pripravené 2462 lekárov. Na utorkovej tlačovej konferencii o tom informoval šéf Lekárskeho odborového združenia (LOZ) Peter Visolajský. Upozorňuje vládu, že je stále čas na to, aby sa veci vyriešili za rokovacím stolom.

Výpovede podľa Visolajského avizujú lekári z univerzitných, fakultných nemocníc, z väčšiny malých nemocníc, aj súkromných nemocníc. Ide o najviac vyťažené oddelenia, ako chirurgia, gynekológia, interné či kardiológia. "Bez týchto lekárov, ako sa Slovensko už opakovane presvedčilo, nie je možný chod slovenských nemocníc," podotkol Visolajský s tým, že výpovede pribúdajú každým dňom.

Pre LOZ je kľúčové, aby bol na Slovensku systém, ktorý zabezpečí zdravotníkov v nemocniciach. Zároveň trvá na dodržiavaní ôsmich bodov memoranda, ktoré v roku 2022 podpísali lekárski odborári s vládou SR. "Len samotné mzdy problém slovenského zdravotníctva nevyriešia a problém je taký, že treba realizovať osem opatrení, aby sme pomohli nášmu zdravotníctvu. Preto tlačíme na vládu výpoveďami už po tretíkrát," skonštatoval Visolajský.

Premiéra Roberta Fica (Smer-SD) a ministra zdravotníctva Kamila Šaška (Hlas-SD) žiadajú, aby si na nich našiel čas a začal riešiť slovenské zdravotníctvo, ktoré im kolabuje pod rukami.

Kauza postrelenia šudentky na Akadémii Policajného zboru: Začal sa odvolací proces s bývalým pedagógom (AKTUALIZOVANÉ)
Aktualizované 11:15 Senát Krajského súdu Bratislava uložil bývalému pedagógovi Akadémie Policajného zboru Vladimírovi Š. za postrelenie študentky nepodmienečný trest odňatia slobody na jeden rok. Uložil mu aj zákaz činnosti vykonávať pedagogickú a... Čítať ďalej
22 | 10 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:
1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;
2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;
3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.
Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok