Sila a slabosť progresívcov a iných diktátorských "demokratov"
22 | 10 | 2024 I Ivan Brožík

Chceli by, ale nemôžu. Ako 80 ročný dedušo pri pohľade na Playboy. S veľkým záujmom som si prečítal text autora Gyimesiho, ktorý na osvieženie pamäte nájdete dolu pod týmto článkom. Nie, nechcem ho teraz ani citovať, ani plagiovať, iba teda, že ma zaujal. Lebo na Slovensku nie je v opozícii veľa takých, ktorí dokážu zaujať myslením, ako aj tým, že sám Gyimesi, stojac mimo moci i mimo opozície, prezentuje myšlienky, ktoré sú Progresívnemu Slovensku a Naďovým "demokratom" neznáme. Pretože oni a myslenie, to je ako boľševik a triedny nepriateľ. Nezlučiteľné, nespojiteľné, totálne antagonistické.

Progresívne Slovensko, Naď a ich spoloční mediálni hovorcovia ma donútili študovať život dážďoviek. Spomenutí majú mnoho spoločného, ale aj jeden podstatný rozdiel - dážďovky sú užitočné, napriek tomu, že nemajú mozog. Dá sa totiž aj tak. To však progresívci, liberáli, karikatúry "demokratov" a majitelia "Slovenska" plus ich mediálne tlačové orgány nikdy nepochopia. Ani oni ho totiž nemajú, alebo aspoň robia všetko pre to, aby to tak navonok vyzeralo. Nemajú čím chápať. Ale - nevedia byť spoločnosti - na rozdiel od dážďoviek - ničím užitoční. A ani nechcú, zmyslom ich bytia je užitočnosť sama sebe. Veď si spomeňte, Naď, Galko, Remišová, Matovič, Šimečka, Grohling, Kolíková a mnohí ďalší ako Ódor, Valášek, mainstream, no, nebudem tu písať celý telefónny zoznam. Užitoční sami sebe  a - užitoční idioti niekomu. Teda, "niekomu", lebo všetci, obdarení schopnosťou používať mozog aj na iné činnosti ako vyprázdňovanie sa z úst či zo zadkov, vedia, komu.

Takže, k tej sile

Áno, jedna dážďovka dokáže preorať záhradu. A veľa dážďoviek vie v pôde narobiť zázrak. Jeden progresívec či liberál, alebo karikatúra na "demokrata", alebo nebodaj nemajetný milionár, nedokáže na rozdiel od dážďovky nič. S rozorávaním to stále skúšajú, najmä ak ide o rozorávanie demokracie a princípov slušného štátu, prípadne štátneho rozpočtu. Nie som si však celkom istý, či by to okrem nich a ich dotácií či osobných mocenských postov a profitov z nich vyplývajúcich,  bolo aj niekomu inému užitočné.

A aj k tej slabosti

Je zdôrazňovaná davovou scénou s fádnymi kulisami. Jedincami, ktorí otvorene deklarujú príslušnosť k horde, k stádu. Fanaticky, bojovne, urevane, bezmyšlienkovite. Stádo je určitá sociálna skupina s určitými spoločnými úlohami, cieľmi. Nazeraním na chod sveta a túžbou po stále výživných pastvinách. Jeho spoločným nepriateľom je strážny pes. Prípadne dvaja až štyria psi. On/oni stádo zavracia tam, kde zavrátené má byť, pásť sa tam, kde sa pásť má a nespásať to, čo nespásať nemá. Samozrejme, jedinec zo stáda sa nechá zahnať, spolu však stádo bučí priam v koncertnom prevedení - no, ako stádo. A to ani nenapíšem, koľko toho zaserie (doserie) také stádo. Boli ste niekedy na pasienkoch? Tak na vlastných cvičkách viete, o čom to je.

Svalovec Fico a kulturista Eštok, napríklad

Aspoň tak ich nejako priamo či nepriamo nazval jeden z pomerne rozvetveného progresívneho klanu Šimečkovcov. A to je fakt iba príklad. Všimli ste si takú drobnosť? Keď chcú títo ako Fico, Eštok a iní "svalovci" povedať, tak to povedia. Sami, spoza kecpultu, alebo iba tak, na mikrofón "btw". Nepotrebujú sa pri tom obklopovať svojim stádom. Ospravedlňujem sa istému latinsko-americkému národu - to nie je o nich. Nebohá mama vracvievala, "aha, stoja okolo neho /nej ako urukvajci." Pozrite si ktorúkoľvek tlačovku Šimečku, Matoviča, Kolíkovej, Naďa - kde majú ruky tí, ktorí stoja okolo svojho alfasamca či alfasamice. To fakt iba na okraj, na osvieženie a na dôkaz toho, že sú ako boľševici - ich sila je v "jednote", sú "zomknutí". Vystrihnuté ako z Jakešovho prejavu.

Čiže - závidia

Koalícia nepotrebuje žiadne protestné či súhlasné teátre po námestiach. Nepotrebuje zakomplexovaných Kostolných, aby robili mužstvu PŠM v národnom divadle. Nepotrebuje "záchrancov demokracie". Nepotrebuje stádo ani dážďovky.

A teraz už ten fasa "György".

Insitný filozof Šimečka znovu perlil, píše Gyimesi
Martina Milan Šimečka opäť raz obohatil národ svojim príspevkom zverejneným v Denníku N s názvom “Svalovci v politike“, kde vo svojej filozofickej úvahe poukazuje na to, že na Slovensku vedie cesta do politiky cez posilňovňu a v našom prostredí... Čítať ďalej
22 | 10 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok