Magdaléna Vášaryová akoby vyzývala k občianskej vojne
22 | 10 | 2024 I Ivan Mihale

M.Vášaryová tvrdí, že "budeme musieť založiť druhú slovenskú republiku, lebo neviem či takáto republika, ako teraz je a kam sa teraz potácame, či to vôbec vydržíme."

Vášáryová absolútne popiera princípy slobodných volieb aj vlád, ktoré zo všetkých volieb vzišli. Založenie "druhej slovenskej republiky" možno vnímať len v intenciách úkladov a s nimi spojeného prevratu a teda občianskym nepokojom smerujúcim k občianskej vojne.

Magdaléna Vášáryová je v poslednom období vysúvaná do popredia a je jej poskytovaný obrovský mediálny priestor na to, aby sa jej extrémistické výzvy mohli čo najvýraznejšie šíriť v médiách a maximálne prehlbovať animozitu a nevraživosť v polarizovanej spoločnosti.

Vášáryovej výzva k založeniu "druhej slovenskej republiky" nie je nič iné ako výzva na nedemokratické preusporiadanie štátu a majdanizáciu spoločnosti za podpory projektov ako GLOBSEC alebo ambasády Spojených štátov.

Vášáryová sa okrem iného vo svojej verejnej výzve môže dopúšťať trestného činu vlastizrady a úkladov proti Slovenskej republike , kde napĺňa skutkovú podstatu (to však ponecháme na posúdenie OČTK):

a) zmeniť ústavné zriadenie, porušiť samostatnosť alebo zvrchovanosť Slovenskej republiky, alebo

b) porušiť územnú celistvosť Slovenskej republiky.

Založenie druhej slovenskej republiky je absolútnym popieraním elementárnych princípov demokracie, ktorú Vášáryová odmieta.

Čerstvá čestná doktorka: Slovensko treba nanovo založiť (VIDEO)
Slovenská herečka, bývalá diplomatka a neúspešná politička Magda Vášáryová si od neustáleho hanenia Slovákov odskočila do blízkeho Brna. Tamojšia Masarykova univerzita v odbore medzinárodných vzťahov a diplomacie udelila čestný doktorát. Ceremónia... Čítať ďalej
18 | 10 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:
1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;
2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;
3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.
Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok