Kotlár nemá dôveru v ministerstvo vnútra. “Vírus bol umelo vytvorený,” tvrdí
22 | 10 | 2024 I Roman Martiška

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok oznámil zriadenie špecializovaného vyšetrovacieho tímu pre manažovanie pandémie COVID-19. Podľa Šutaja Eštoka  “je to nevyhnutné z dôvodu podozrenia z nelegálneho nakladania s financiami, korupcie, prepojení na spriaznené firmy, ale hlavne na zodpovedanie otázky, kto je zodpovedný za zbytočnú smrť 20 000 ľudí,” splnomocnenec vlády pre vyšetrovanie pandémie Peter Kotlár nemá dôveru v tento vyšetrovací tím.

Kotlár na úvod tlačovej konferencie uviedol, že trvá na svojom odporúčaní vlády pozastaviť očkovanie mRNA vakcínami a odmietnuť novú pandemickú dohodu s WHO. “Jeden člen koalície ubezpečil šéfa WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus, že odstúpim. Ja neuhnem!,” informoval Kotlár.

Vzdám sa diplomu!

“Ak sa ukáže Klempove tvrdenie, že látka zostane v ramene, tak sa vzdám diplomu,” reagoval splnomocnenec vlády na nedávne tvrdenie virológa Borisa Klempu.

 “Ak sa vyšetrovací tím, zriadení na polícii, nebude venovať medicinským princípom, tak sa opomenú základné otázky, ktoré majú byť zodpovedané,” argumentuje Kotlár svoju nedôveru v ministerstvo vnútra a pripomína, že rezort vedený Hlasom-SD bude vyšetrovať rezort zdravotníctva riadený nominantom Hlasu, kde zostali ľudia zodpovední za nezvládnutie pandémie.

MOMky boli v poriadku

Koltár kritizoval snahu vyšetrovať zriadenie mobilných testovacích jednotiek, ktoré podľa neho boli zriadené v poriadku. Polícií by vedel pomôcť najmä s nezmyslami vo vykazovaní otestovaných “Niektoré subjekty nemohli testovať, tak ako boli vykázené. Ukazuje sa, že jedného museli testovať len 15 sekúnd,” tvrdí na adresu oznámenej snahy ministra vnútra.

"Mám informácie o pánovi Čekanovi, ktorý mal prebalovať testy vyrobené firmou ROCHE," uviedol Kotlár na adresu, čo všetko by mohla polícia vyšetrovať. Boli testy Pavla Čekana, za ktoré okrem uznania dostal dotácie, naozaj jeho?

Nedokážu vyvrátiť moje tvrdenia

Slovenské inštitúcie ako Štátny ústav pre kontrolu liečiv nemá kapacity na vyvrátenie Kotlárových tvrdení. “Znepokojuje ma snaha vlády opomenúť zdravotnícke fakty,” ktoré podľa splnomocnenca vlády musia byť vyšetrené. “Mohli sme byť prví, ale budeme poslední”, dodal Kotlár na záver.

S premiérom Robertom Ficom sa má stretnúť pred rokovaním vlády, ak vláda nezohľadní jeho odporúčania, vzdá sa mandátu splnomocnenca a bude vo svojich aktivitách pokračovať ako poslanec NRSR.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok