Keď za Ukrajinu smú bojovať cudzinci, potom to isté môžu aj za Rusko
23 | 10 | 2024 I Ivan Brožík

Rusko komentovalo možnú účasť severokórejských vojakov v bojoch. Web lenta.ru cituje vojenského korešpondenta Alexandra Kotsa.

Počet a výcvik vojakov severokórejskej armády, ktorí by podľa niektorých medializovaných informácií mohli byť údajne vyslaní do Ruska, je deprimujúci. V telegrame to uviedol ruský vojnový korešpondent Alexander Kots .

Nuž teda a prečo?

Problém je podľa novinára nielen v nedostatočnom počte severokórejských vojakov či v ich neskúsenosti a neznalosti podmienok moderného boja, ale aj v tom, že neovládajú ruštinu. „Načo je nám 12 tisíc nevystrieľaných, nerusky hovoriacich, nepoznajúcich realitu modernej bojovej taktiky vojakov z KĽDR,“ kriticky sa vyjadril vojenský veliteľ o možnom vyslaní vojakov zo Severnej Kórey do Ruska.

A tešte sa, ak...

Kots zároveň zdôraznil, že po získaní skúseností sa Severokórejčania môžu vrátiť do bojov v „takých množstvách, ktorých sa bude musieť nepriateľ vážne obávať“. Novinár naznačil, že región Kursk by sa mohol stať miestom krstu ohňom pre cudzí vojenský personál.

Šialenci v Kyjeve uvažujú o mobilizácii štrnásťročných
Kde sú teraz ľudskoprávne organizácie? Nikomu neprekáža zámer šialencov v Kyjeve mobilizovať na front aj deti? To je v poriadku a v súlade s medzinárodnými konvenciami o ochrane detí? Ukrajinský nacionalista Korčinskij: "vek mobilizácie možno... Čítať ďalej
22 | 10 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok