Guláš Veroniky Remišovej
22 | 10 | 2024 I Eka Balašková

Poslankyňa NR SR Veronika Remišová (bývalé OĽaNO / Za ľudí) nepochybne, ako sa hovorí, drží prst na pulze dňa. Nebolo tomu inak ani v pondelok (21. októbra), kedy do jedného statusu pomiešala všetky možné udalosti dňa. Vyšiel jej z toho nejedlý galimatiáš, z ktorého jej samej vyšlo len to, akí sú všetci neschopní. Okrem nej, samozrejme, lebo veď ona už zrejme zabudla na svoje bačovanie na MIRRI.

Začala kritikou ministra vnútra za snáď každý jeho pohyb v rámci rezortu. Do tejto kritiky (alebo moderne povedané „hejtu“?) primiešala rozhodnutie o Andrejovi Babišovi, no a nezabudla pripomenúť rok zla vlády, ktorú nevolila ani len polovica občanov. Zabudla asi, že ona sama sedela v ministerskom kresle ešte pol roka po tom, čo vláde, v ktorej pôsobila, po nekonečných krízach, vyslovil nedôveru parlament.

Pobúrená Remišová

„Šutaj Eštok nevie riadiť svoj rezort, je zodpovedný za rozvrat polície, arogantné porušovanie zákona a pochybné kšefty na ministerstve. To mu ale nebráni klasicky komunisticky dať Babišovi „papier", ktorý mu má v mene Slovenskej republiky vyhladiť podozrenie na eštebácku škvrnu – hoci podľa ÚPN oprávnenosť evidencie Babiša ako spolupracovníka ŠtB dokazujú viaceré spisy,“konštatuje v statuse Remišová.

Reaguje tak na rozhodnutie ministerstva vnútra, ktoré po dvanástich rokoch rozhodlo, že český politik a bývalý premiér Andrej Babiš bol vo zväzkoch ŠtB evidovaný neoprávnene. Babiš zdôraznil svoju nevinu slovami: „Nikdy som s ŠtB nespolupracoval, neexistuje ani nemôže existovať jediný dôkaz, ktorý by dokazoval niečo iné, a preto som aj štyrikrát vyhral súd.“

Babišov TRIUMF: "Nikdy som s ŠtB nespolupracoval"
V dlhoročnom spore o evidenciu vo zväzkoch Štátnej bezpečnosti (ŠtB) sa českému expremiérovi Andrejovi Babišovi konečne dostalo satisfakcie. Ministerstvo vnútra SR v pondelok oficiálne uznalo, že Babiš bol vo zväzkoch ŠtB evidovaný neoprávnene.... Čítať ďalej
21 | 10 | 2024 | Bari Zajačková/ TASR

Kto tu pácha/l množstvo zla

„ Ficova vláda v mene všetkých občanov stihla napáchať za rok množstvo zla napriek tomu, že ich nevolila ani polovica krajiny. Prípad Babiš je tak len ďalšou hanebnosťou, ktorá ukazuje, ako títo ľudia ťahajú Slovensko do priepasti,“prezentuje sa bývalá ministerka regionálneho rozvoja na sociálnej sieti.

Naše hanebnosti sú lepšie!

O ďalších a ďalších hanebnostiach by Veronika Remišová vedela rozprávať veľmi dlhý príbeh. Vláda, v ktorej sama sedela, si od samého začiatku z hanby taký kabát ušila, že to budeme splácať všetci dlhé roky.

Nehovoriac o tom, že ona sama má na hlave množstvo toho teraz takého populárneho masla. Veď  tablety pre seniorov, ktorí mnohokrát netušili, čo s nimi, či notebooky pre deti, ktoré na ich využívanie nemajú podmienky; nákup predraženého luxusného interiéru, či čudný prenájom drahých, nevyhovujúcich priestorov, zrejme neboli hanebnosťou.

Nehovoriac o vláde, ktorá sa rozpadávala tak dlho, až premiér Eduard Heger formálne viedol niekoľko ministerstiev, až si aj bývalá prezidentka uvedomila, že premiér komplet vládu tvoriť nemôže a po škandále ministra Vlčana, ktorý dostal dotáciu od kolegu Budaja, nakoniec menovala Ódorovu „apolitickú“, do farieb PS odetú úradnícku vládu...

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok