Danko by už mal konečne začať uvažovať
23 | 10 | 2024 I Ivan Brožík

To sa len tak nevidí, s akou "neznesiteľnou ľahkosťou bytia" urobil Andrej Danko radosť Šimečkovcom. Už si museli aj cvrknúť, keď púšťali do sveta slogan - "zlepenec sa rozpadáva". Michal Šimečka prežíva dokonalý orgazmus. Samozrejme, predčasný, ale prečo mu ten Danko musí robiť až takto dobre? Huliakovci vôbec nemuseli opustiť parlamentný klub SNS a všetky signály, ktoré v uplynulých dňoch vysielali smerom k verejnosti, tomu nasvedčovali.

A v tých signáloch neboli jediní. Kam vlastne v posledných mesiacoch zmizli z verejného priestoru poslanci za SNS v Národnej rade Slovenskej republiky? Statusy podpredsedov sú týždne mŕtve, neozývajú sa kedysi tak čítaní predstavitelia SNS. Budí to oprávnený dojem, že Andrej Danko si spersonalizoval stranu národniarov na seba a do seba. Alebo to svedčí o rezignácii spomenutých a politická rezignácia, ktorá je opakom zápalu pre dobrú vec, je veľmi vážny signál o dianí či vlastne nedianí  v strane. A tiež alebo - že by mali Anton Hrnko v jednom s Annou Belousovovou pravdu? Je asi načase si pripustiť, že áno.

Najprv - nech sa Šimečka neteší

Lebo, ak nechce byť považovaný za politologického idiota, ani len zďaleka si nemôže myslieť, že koalícia (podľa neho zlepenec) sa rozpadáva. Skôr by mal uvažovať nad tým, ako a s kým by po prípadnej výhre po absolútne nereálnych predčasných parlamentných voľbách, keď už sa na ne tak teší, zložil vládu. No s nikým. Bol by v opozícii tak, ako je teraz. A patrili by mu, aj to iba ideologicky, iba ak bratislavské a košické námestia, prípadne to popradské. A tamojšie kaviarne a časť divadiel. Nie, koalícia sa nerozpadne, na to sa musí mať aj sám Andrej Danko dostatočne rád. A on sa má fakt že rád. Takže - Šimečka, po vyvrcholení, - do sprchy! A dobre si schladiť aj hlavu!

Huliakovci a ich cesta

Nie, nebolo to fér od Danka, pred voľbami si na stranu nabaliť volebné ťaháky a po voľbách ich ignorovať. On tým totiž ignoruje veľkú časť voličov SNS, lebo na kandidátke nešlo o Danka, Tarabu či Huliaka, ale o SNS. A to je účet, ktorý raz, možno už čoskoro, o necelé tri roky, bude musieť Danko zaplatiť. To bude dosť drahé - asi (slabý výraz) to bude stáť aj odchod SNS mimo parlament. A všetky čísla a tendencie tomu už teraz neoddiskutovateľne nasvedčujú. Huliakovci nezradili, idú si cestou, ktorú sľúbili voličom pred voľbami, neuhli z nej, ani z nej nikoho neodstrčili. A to sa ešte rysuje ďalší konflikt v samotnej SNS, nielen iba s Národnou koalíciou. Sú tam aj "Tarabovci" za Život - NS. A ten konflikt je registrovateľný už aj mimo múrov SNS.

Nie, koalícia sa nerozpadá, ani nerozpadne, aj keď by mala visieť na šnúrke od iných gatí ako SNS

Takých šnúrok je v parlamente dosť. Rozhodne KDH má bližšie k politike koalície ako k prípadnej liberálno-progresívnej ideológii a fantizmu. Napokon, koalícia je už to jediné a posledné, čo ešte Danka ako-tak drží "pri válove". Ak by ju chcel položiť, stratí aj ten. Nebude si robiť s jej stranami čo sa mu zachce, to už dal najavo nedávno aj HLAS. A čoskoro už to - ehm - hranie vabanku - omrzí aj SMER.

Lebo koalícia tu nieje nato, aby robila PR opozícii. A štát nie na to, aby robil radosť Andrejovi Dankovi.

Sila a slabosť progresívcov a iných diktátorských "demokratov"
Chceli by, ale nemôžu. Ako 80 ročný dedušo pri pohľade na Playboy. S veľkým záujmom som si prečítal text autora Gyimesiho, ktorý na osvieženie pamäte nájdete dolu pod týmto článkom. Nie, nechcem ho teraz ani citovať, ani plagiovať, iba teda, že ma... Čítať ďalej
22 | 10 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok