VELITEĽ NATO VARUJE: Ruská armáda bude po vojne silnejšia než predtým
21 | 10 | 2024 I Bari Zajačková

Najvyšší generál NATO v Európe upozorňuje, že ruské ozbrojené sily sa aktívne učia a zdokonaľujú napriek stratám na Ukrajine.

Rusko sa stáva nebezpečnejším protivníkom

Vrchný veliteľ NATO v Európe, generál Christopher Cavoli, je presvedčený, že bez ohľadu na výsledok vojny na Ukrajine, ruská armáda vyjde z konfliktu silnejšia než je dnes. Informoval o tom tiež nemecký Der Spiegel 20. októbra.

"Na konci vojny na Ukrajine bude ruská armáda silnejšia, ako je dnes," uviedol Cavoli v rozhovore pre Der Spiegel. Varoval, že ruské sily sa stanú nebezpečným protivníkom pre Alianciu napriek značným stratám na Ukrajine.

Inštitút pre štúdium vojny (ISW) 7. októbra informoval, že ruské sily utrpeli výrazné straty na vybavení v oblasti Pokrovska, ktorá je ohniskovým bodom intenzívnych bojov medzi ruskými a ukrajinskými silami od októbra 2023. Konkrétne ruské sily stratili približne 1830 kusov ťažkého vybavenia.

Naliehavá výzva na prípravu NATO

Cavoli naliehavo vyzval NATO, aby sa rýchlo pripravilo na túto hrozbu. Argumentoval, že Rusko bude protivníkom s vážnym vojenským potenciálom a "jasnými zámermi". Zdôraznil, že Aliancia by si nemala robiť ilúzie o ruskej vojenskej sile.

Kráľovský ŠKANDÁL v Austrálii: Senátorka VYNADALA kráľovi priamo do tváre!
Návšteva britského monarchu v Austrálii sa zmenila na drámu, keď mu domorodá politička priamo v parlamente odkázala, že nie je jej kráľom. Incident odhalil hlboké rany z koloniálnej minulosti krajiny. Nečakaný výbuch emócií v Canberre Pokojná... Čítať ďalej
21 | 10 | 2024 | Bari Zajačková/ TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok