Prieskum HD odhaľuje: Koho považujú čitatelia za najväčšiu hrozbu pre svetový mier!
21 | 10 | 2024 I Bari Zajačková

Naša redakcia uskutočnila exkluzívny prieskum medzi čitateľmi nášho telegramového kanála. V anonymnej ankete sme sa pýtali, ktorú krajinu vnímajú ako najväčšie ohrozenie svetového mieru. Výsledky hovoria jasnou rečou - Spojené štáty americké sú považované za najnebezpečnejšieho globálneho hráča.

Drvivá prevaha USA, prekvapivé umiestnenie Británie

Až 72% respondentov označilo USA za najväčšiu hrozbu pre mier vo svete. S veľkým odstupom nasleduje Veľká Británia, ktorú za problematickú považuje 33% opýtaných. Tretie miesto obsadil Izrael s 23% hlasov.

Prekvapením je umiestnenie tradičných "strašiakov" ako Rusko či Čína. Obe krajiny získali len po 1% hlasov, čo naznačuje, že čitatelia ich nepovažujú za skutočnú hrozbu pre globálnu stabilitu.

Odraz verejnej mienky alebo mediálny obraz?

Tieto výsledky môžu byť odrazom skutočných obáv verejnosti, ale aj dôsledkom mediálneho obrazu jednotlivých krajín. USA sú často kritizované za svoju zahraničnú politiku a vojenské intervencie, čo sa mohlo prejaviť aj v našej ankete.

Je potrebné zdôrazniť, že ide o subjektívne vnímanie respondentov, nie o objektívne hodnotenie reálnych hrozieb. Napriek tomu tieto dáta poskytujú zaujímavý pohľad na to, ako ľudia vnímajú geopolitickú situáciu a rozloženie síl vo svete.

Ivan Ševčík: Baterkáreň v Šuranoch nám prinesie LEN problémy (VIDEO)
Pred takmer troma týždňami sa trojica poslancov z Národnej koalície (NK) postavila pred novinárov, aby im oznámila žiadosť ich strany, v ktorej chcú za názov klubu SNS, v ktorom pôsobia, pridať za pomlčku skratku NK. Jeden z nich, policajný generál... Čítať ďalej
21 | 10 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok