Pandémia pod drobnohľadom? Polícia otvára Pandorinu skrinku
21 | 10 | 2024 I Bari Zajačková

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok a policajný prezident Ľubomír Solák dnes oznámili zriadenie špecializovaného tímu na vyšetrovanie riadenia pandémie Covid-19 na Slovensku. Táto správa rozvírila hladinu politickej scény a vyvolala množstvo otázok. Kto nesie zodpovednosť za 20-tisíc "nadmerných" úmrtí? Aké ekonomické dôsledky malo riadenie pandémie? A prečo sa s vyšetrovaním začína až teraz?

Novinár Roman Martiška prináša kritický pohľad na vyšetrovanie riadenia koronakrízy a jeho komentár vám prinášame v úplnom znení.

_____________________________________________________________

POLÍCIA VYŠETRUJE RIADENIE PANDÉMIE A HUSI UŽ GÁGAJÚ!

 

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok a policajný prezident Ľubomír Solák oznámili, že polícia vyšetruje riadenie pandémie a materiálov je toľko, že je nutné zriadenie špecializovaného tímu, ktorý bude vyšetrovať práve riadenie pandémie Covid-19 na Slovensku.

Podľa Šutaj Eštoka a Soláka je nutné objasniť, kto je na Slovensku zodpovedný za 20-tisíc úmrtí navyše, ktoré okrem iných považuje za obete zlého rozhodovania aj Rudolf Zajac, či Rado Baťo, ktorý poradcom ministra školstva Tomáša Druckera, informácia, ktorú dnes treba pripomínať koalícii.

Správa splnomocnenca Petra Kotlára môže byť podľa Soláka súčasťou vyšetrovania polície, keďže aj Kotlár vychádzal z nejakých zdrojov. V panike z vyšetrovania sa začínajú ozývať prvé gágajúce husi. Neprekvapí Dávid Púchovský, či hlava riadenia pandémie Igor Matovič, ale postupne budú pribúdať ďalší.

Ekonomická stránka riadenia pandémie a jej pochybenia nemusia problémom pri ich vyšetrovaní. Väčším problémom bude, ak polícia s prokuratúrou podá na súd v daných trestných činoch obžalobu, kedy bude na mieste otázka - Prečo až teraz? Čo by malo viesť k stíhaniu predstaviteľov orgánov činných v trestnom konaní, ktorí prípadne dokázané trestné činy prehliadali až napokon zistíme, že nemá kto vyšetrovať a stíhať…

Vyšetrovanie, ktoré doteraz “viedol” Kotlár naráža na jeden zásadný problém, a to ten, že je problém mu uveriť. Naozaj pôsobí neuveriteľne, že pred pár týždňami lekári z Banskobystrického kraja upozornili na zvýšený výskyt rakoviny v okrese Žiar nad Hronom a práve tento okres sa pýšil najvyššou zaočkovanosťou proti covidu. Do súvislosti si to má problém dať aj skutočný antivaxer, nie ešte ten, ktorý covid naozaj prežil, ale očkovať sa napriek tomu nedal, lebo niečo mu na tej rýchlosti smrdelo…

Kotlár sa týmto pustil do sféry, ktorá hraničí so sadomasochizmom a možno bude musieť svoje presvedčenie zaprieť, aby neskôr možno ako Galileo na smrteľnej posteli pre čisté svedomie povedal “a predsa sa točí”... Ekonomickú trestnú činnosť spojenú s riadením pandémie už nebude mať problém pochopiť, ani desaťkrát zaočkovaný, lebo to bude o číslach, ktoré sa jednoducho spochybniť nedajú!

Prečo a kto prikázal nakúpiť počet vakcín za stámilióny, ktoré by Slovensko preočkovali desaťkrát? Ako sa rozdeľovali MOMky a kto určil sumu 30-tisíc eur na mesačnú prevádzku? Akým veľkým ekonomickým nezmyslom okrem toho zdravotníckeho bolo plošné testovanie? A najmä boli nutné opatrenia, ktoré prakticky zastavili ekonomiku v celom štáte?

Exministra práce Milana Krajniaka by nemala zaujímať budúcnosť rodičovských dôchodkov, ale argumenty na otázky v znení: Kde a ako mohla štátna pomoc miznúť v schránkach ako v prípade Pezinka? Exminister hospodárstva Richard Sulík by si mal namiesto pokusov s varenými vajcami rýchlo spomenúť na koho pokyn zastavil ekonomiku? A takto môžeme pokračovať až po Štefana Hamrana, pod ktorého vedením polícia riadenie pandémie ignorovala, a to s plným vedomím, že nevieme ako by v podobnej situácii postupovala súčasná koalícia!

Miliardy v lufte a 20-tisíc ľudských životov ide na vrub vlád Igora Matoviča a Eduarda Hegera…

Šimečka – poturčenec horší od Turka
So záujmom som si prečítal informáciu v Hlavnom denníku tu: https://www.hlavnydennik.sk/2024/10/15/hlas-ludu-vlastenec-simecka-sa-chvali-prapraprastrykom-a-ty-sutaj-citaj o predkoch Michala Šimečku z maminej strany. Týmito predkami sú Šimečkov... Čítať ďalej
21 | 10 | 2024 | Ivan Štubňa

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok