NAJNOVŠÍ PRIESKUM naznačuje boj o volebné víťazstvo
21 | 10 | 2024 I Bari Zajačková/ TASR

V napínavom súboji o priazeň slovenských voličov sa podľa najnovšieho prieskumu agentúry AKO pre televíziu Joj 24 ocitli strana Smer-SD a hnutie Progresívne Slovensko (PS) v patovej situácii. Obe politické subjekty by v októbrových voľbách získali zhodne po 21,3 percenta hlasov, čo by im zabezpečilo rovnaký počet 41 kresiel v Národnej rade SR.

Hlas-SD na bronzovej priečke

Tretie miesto v rebríčku voličských preferencií obsadila strana Hlas-SD s podporou 15 percent voličov, čo by jej prinieslo 29 poslaneckých mandátov. Tento výsledok potvrdzuje, že Hlas-SD zostáva významným hráčom na slovenskej politickej scéne, hoci za vedúcou dvojicou zaostáva.

Nováčikovia aj stálice v parlamente

Do parlamentu by sa podľa prieskumu dostali aj ďalšie strany. Republika by získala 6,8 percenta hlasov (14 kresiel), tesne nasledovaná SaS so 6,5 percentami (13 kresiel) a KDH so 6,2 percentami (12 kresiel). Koalícia hnutia Slovensko, Kresťanskej únie a Za ľudí by s 5,9 percentami taktiež prekročila potrebnú hranicu na vstup do NR SR.

Mimo parlamentu

Naopak, pred bránami parlamentu by zostali SNS (4,8 percenta), Demokrati (4,7 percenta), Magyar Szövetség - Maďarská aliancia (3,4 percenta) a hnutie Sme rodina (2,6 percenta). Tieto výsledky naznačujú, že niektoré tradičné strany môžu mať problémy s udržaním sa v parlamente.

Čo to znamená pre Slovensko?

Výsledky prieskumu naznačujú, že Slovensko môže čakať veľmi tesný volebný súboj medzi Smerom-SD a Progresívnym Slovenskom. Táto situácia môže viesť k intenzívnej predvolebnej kampani a možno aj k prehodnoteniu stratégií jednotlivých strán.

Zároveň je potrebné zdôrazniť, že ide len o prieskum, a reálne volebné výsledky sa môžu líšiť. Telefonický prieskum agentúry AKO sa realizoval od 8. do 17. októbra na vzorke 1000 respondentov starších ako 18 rokov.

Babišov TRIUMF: "Nikdy som s ŠtB nespolupracoval"
V dlhoročnom spore o evidenciu vo zväzkoch Štátnej bezpečnosti (ŠtB) sa českému expremiérovi Andrejovi Babišovi konečne dostalo satisfakcie. Ministerstvo vnútra SR v pondelok oficiálne uznalo, že Babiš bol vo zväzkoch ŠtB evidovaný neoprávnene.... Čítať ďalej
21 | 10 | 2024 | Bari Zajačková/ TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok