Matovičov exposlanec obžalovaný zo sexuálneho zneužívania
21 | 10 | 2024 I Roman Martiška

Najlepšia kandidátka, podľa voličov, pred parlamentnými voľbami v roku 2020 bola tá, ktorú poskladal Igor Matovič, na ktorého chrbte sa do parlamentu dostalo už mnoho politických figúrok. Od hlupákov typu Veronika Remišová a Jozef Pročko, až po obžalovaného exposlanca Národnej rady Jána Heráka, s ktorým sa na Okresnom súde v Nitre začne súdny proces pre trestné činy obmedzovanie osobnej slobody, znásilnenie, sexuálne násilie a sexuálne zneužívanie.

Ako informuje portál týždenníka My Nitra na Heráka podala prokuratúra obžalobu už 19. apríla, ale Okresný súd o jej prijatí rozhodol až teraz. Hovorkyňa súdu dodala, že krajský súd sťažnosť obvineného zamietol.

Šesť obetí z detských táborov

Herák sa po medializovaní jeho trestného stíhania vzdal mandátu poslanca, avšak aj toto vzdanie sa neprebehlo štandardne. Herák síce oznámil, že sa mandátu vzdáva, ale po týždni a pol bol ešte stále poslancom Národnej rady, dokonca bol zo schôdze parlamentu ospravedlnený.

Exposlanec za OĽaNO vyrastal v detskom domove a neskôr organizoval tábory pre odchovancov, práve tu sa mal dopustiť trestných činov. „Počet poškodených žien je šesť. S poukazom na to, o akú trestnú vec sa jedná, si dovolím poprosiť o citlivý prístup,“ vyjadril sa Jaroslav Maček, námestník krajského prokurátora, pre MY Nitra.

Najstarší prípad, uvedený v obžalobe, je z leta 2013. Na prokuratúre v minulosti informovali, že dve dievčatá mali utrpieť ťažkú ujmu na zdraví.

Matovič dával od Heráka ruky preč, hnutie platilo ďalej!

Po vzdaní sa mandátu, už tom skutočnom, sa na verejnosť dostala informácia, že bývalý poslanec obvinený zo sexuálneho zneužívanie je naďalej zamestnancom hnutia OĽaNO. Predseda hnutia Matovič vtedy na otázky novinárov reagoval slovami, že on zamestnancov hnutia nerieši, ale strana by mala prehodnotiť, či chce Heráka zamestnávať aj ďalej.

Iniciatívny Pročko a zmiznutá vizitka Heráka

Pred parlamentnými voľbami natáčal kandidát na poslanca Pročko videovizitky svojich súputníkov v boji o parlament. Vizitku Heráka a mnohých ďalších u Pročka už nenájdete, ale video kandidáta Heráka, ktorého reklamu na sociálnej sieti zaplatilo hnutie OĽaNO na ich stránke ešte nájdete.

Takto hnutie Matoviča propagovalo obžalovaného Heráka:

https://fb.watch/vm1cXkNDC0/

Žilinka žiada hlavu: Námestník prokurátora odmietol zodpovednosť
Generálny prokurátor Slovenskej republiky Maroš Žilinka prostredníctvom krajského prokurátora vyzval námestníka krajského prokurátora v Žiline JUDr. Mgr. M. K. na okamžité vyvodenie osobnej personálnej zodpovednosti pre objektívne poškodenie... Čítať ďalej
21 | 10 | 2024 | Bari Zajačková/ TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok