Zelenskyj zúfalo vydiera svet
20 | 10 | 2024 I Ivan Brožík

Vyhlásenia Kyjeva o jadrových zbraniach nie sú ničím iným, ako vydieraním civilizovaného sveta. Vraj ich však netreba brať až tak vážne, ide len o prostriedok zúfalého vydierania Západu. Guvernér Chersonskej oblasti Vladimir Saldo zdieľal tento názor s RIA Novosti .

Saldo zároveň vyzval, aby "svet zostal obozretný", pretože Ukrajina je schopná vytvoriť „špinavú rádioaktívnu bombu“. "Ukrajinskí lídri mali podobné úmysly už pred začiatkom operácie v roku 2022 a Rusko ich už vtedy odhalilo," poznamenal.

Kyjev napína vycivenú hruď

Istý vysoký ukrajinský predstaviteľ vyhlásil, že Kyjev má materiály a znalosti na vytvorenie jadrových zbraní. Dodal, že vytvorenie prvej bomby môže trvať „len niekoľko týždňov“, ak sa dosiahnu príslušné dohody. Predtým ukrajinský prezident Vladimir Zelenskyj povedal bývalému prezidentovi USA Donaldovi Trumpovi , že Ukrajina musí mať jadrové zbrane alebo sa stať členom NATO .

Neľudské zahrávanie sa s planétou, na úrovni akurát tak šialeného diktátora

Je možné domnievať sa, že Ukrajina má vedeckú základňu, ktorú možno použiť na vytvorenie „špinavej bomby“. K výbuchu takejto munície dochádza v dôsledku detonácie výbušnín a nie v dôsledku jadrovej reakcie, ale rádioaktívne prvky obsiahnuté v munícii tak či tak kontaminujú určitú oblasť žiarením. To sa potom šíri atmosférou bez ohľadu na hranice.

Zelenského zvery prepadávajú pravoslávne chrámy a dobíjajú duchovných
"Zelenského diabli: Metropolita Theodosius má otras mozgu a popáleniny očí," Informuje web lenta.ru. Metropolita Feodosius Čerkasský a Kanevskij utrpel otras mozgu a popáleniny pri prepadnutí Chrámu archanjela Michala v Čerkassoch Zelenského... Čítať ďalej
19 | 10 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik