Trestné oznámenie na Pavlíkovú! Nebojím sa, odkazuje (VIDEO)
20 | 10 | 2024 I Eka Balašková

Jedna z mimovládnych organizácií podala trestné oznámenie na Líviu Pavlíkovú. Dôvodom je fakt, že aj ona bola medzi politikmi hnutia Republika, ktorí vyvinuli tlak na zrušenie „dúhovej“ akcie na Gymnáziu Ľudovíta Štúra v Trenčíne. Pavlíková vo videu konštatuje, že po sedemnástich dňoch rozdumovania prišli na to, že sa dopustila trestného činu zverejňovania osobných údajov a fotiek – urážala vraj mladú študentku. Aká je teda realita?

Pavlíková vo svojom videu hovorí, že médiá zase raz napísali, čo chceli a vysvetlila, ako celá situácia vznikla. Ponúkla tiež fotky dievčiny, ktorá vo svojich 14-tich rokoch je dostatočne zrelá na propagáciu sexuality, ale nerozumie, že nie je zodpovedná za to, čo dáva na sociálne siete. Lenže Pavlíková pripomína vlastnú skúsenosť, ako bola zverejnená jej vlastná identita, keď mala zhruba 15 rokov a ako k nej do školy chodila NAKA, aby z nej urobila „protispoločenský živel“. Pavlíková preto konštatuje, že nemá dôvod báť sa trestného oznámenia jednej mimovládky a vo svojej aktivite bude rozhodne pokračovať.

Napísali čo chceli

„Nezverejnili ku svojim článkom žiadne dôkazy o tom, že som to urobila alebo čo konkrétne som vlastne mala urobiť. Navzájom si tieto informácie od seba prebrali a ďalej šírili ako fakt,“ konštatuje Pavlíková v úvode videa.

Milan Uhrík: Deti si pred TOUTO agendou MUSÍME ochrániť (VIDEO)
Predseda hnutia Republika a europoslanec Milan Uhrík sa s nevôľou pozerá na fakt, že mimovládky a aktivisti po školách naďalej pôsobia, aby šírili dúhovú agendu, pričom minister školstva sa len prizerá. Uhrík preto vo videu hovorí, že zakročiť... Čítať ďalej
08 | 10 | 2024 | Eka Balaskova

Ako to teda bolo

„Keď sme začali riešiť plánovanú nechutnú akciu na gymnáziu v Trenčíne, kde mali deti chodiť dúhovo oblečené, kresliť orgie a dostávať dúhové odznačiky, tak moje video istá študentka tohto gymnázia uštipačne skritizovala hneď na prvý pohľad. Žiadne malé dievčatko, ktoré sa hrá s bábikami, ale je aktívna na sociálnych sieťach a vo svojom voľnom čase sa zapája do týchto tém ohľadom sexuality,“vysvetľuje Pavlíková, pridávajúc fotky s tým, že vek dievčina nikde uvedený nemala. Pavlíková na svojom profile dala hlasovať, či dotyčná dievčina, ktorá ju kritizuje, vyzerá, „ako milá, usmievavá dievčina, alebo chodiaca depresia“.

Repro foto z videa L. Pavlíkovej | Fotky, ktoré nájdete behom pár sekúnd - zverejnila ich samotná študentka Gymnázia Ľ. Štúra

Paradox

„V ďalšom príspevku som prezdieľala už raz ňou samou zverejnené fotky. To, že jej vonkajší prejav pripomína ľuďom depresiu, je bohužiaľ nepríjemné, ale keď jej to vadí, nech nezverejňuje svoje fotky,“ radí dievčine Pavlíková, ktorá zverejnila nick dievčiny, pod ktorým vystupuje na instagrame.  

„Toto sú všetky osobné informácie, ktoré som o nej zverejnila a všetky boli opäť raz verejne dostupné,“doplnila Pavlíková s tým, že ak je dievčina dostatočne zrelá na rozoberanie sexuality v škole a na to, aby na bunde nosila rôzne symboly, mala by byť aj zodpovedná za svoje konanie. Má 14 a na škole sa zastáva sexuálne ladenej akcie, no médiá riešia Pavlíkovú, lebo prezdieľala jej posty. Podľa političky je čin médií doslova neuveriteľný.

Homofóbny útok extrémistky

Pavlíková upozorňuje, že popri tom bola obvinená z homofóbneho útoku. Primysleli si však aj to, že Pavlíková sa preslávila zverejňovaním kontroverzného obsahu na internete a podľa niektorých odborníkov extrémistickými vyhláseniami. Lebo tvrdí, že existujú dve pohlavia.

„Akí odborníci? Veď ich citujte, menujte! Nič nemáte, len si vymýšľate, aby ste o mne vytvorili ľuďom absolútne mylnú mienku, aby si o mne mysleli, že som pomätené a bez zábran a nemali už nikdy chuť vypočuť si, ako sa veci naozaj majú,“ odhaľuje Pavlíková úmysel týchto rečí o nej.

Mečiar prehovoril: TOTO sa deje za dverami našich škôl! (VIDEO)
Dianie okolo prednášok mimovládok na školách a podobných akcií, aká bola zrušená aj na trenčianskom Gymnáziu Ľudovíta Štúra pozorne sleduje aj Vladimír Mečiar, niekoľkonásobný premiér a jeden zo zakladateľov Slovenskej republiky. V regióne Trenčína... Čítať ďalej
14 | 10 | 2024 | Eka Balaskova

Toto už pozná

Lívia pripomína, že aj ona bola študentkou gymnázia, keď sa začala k rôznym témam vyjadrovať verejne. Okamžite na ňu začali útočiť rôzne stránky na Facebooku.

„Ján Benčík, bloger Denníka N hneď ako ho vedel, zverejnil celé moje meno, ktorým som sa vo svojich videách dovtedy neprezentovala a adresu mojej školy, aby ľudia mohli písať vedeniu, nech ma vyhodia. Projektovému manažérovi Nadácie otvorenej spoločnosti Tomášovi Kriššákovi stačilo jedno moje video o multikultúre, aby požadoval vyšetrovanie mojej osoby. Nehovorím ani o tom, ako ma v škole navštívila NAKA cez veľkú prestávku,“ spomína Pavlíková, ktorá by mohla ešte dlho pokračovať s tým, že ani médiá, ani mimovládky sa neobťažovali zastať sa krehkej stredoškoláčky s nárokom na vlastný názor. Ani to neočakávala.

„Aj v tom veku som si uvedomovala, že ak idem s kožou na trh a na sociálnych sieťach sa to môže stretnúť s odporom,“ dopĺňa Pavlíková.

Nebojí sa ich

Pavlíková v závere videa vidí dve možnosti, ako môže dopadnúť trestné oznámenie za to, že prezdieľala to, čo sama študentka zavesila na sociálne siete. Jedna možnosť je, že sa budeme musieť všetci báť zdieľať verejné posty.

„Alebo to bude len nepovšimnutou poslednou zúfalou slzou, ktorá sa skotúľala po líci poslednému liberálovi, ktorý nezvládol, že sa nám podarilo na škole deťom zrušiť dúhový piatok a dúfam, že sa nám podarí zrušiť všetky podobné akcie. Ja sa vás totiž nebojím,“ uzatvára mladá politička.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik