Rusko udrelo v Čiernom mori (VIDEO)
20 | 10 | 2024 I Milan Laca

Rusko zlikvidovalo tieňový koridor Ozbrojených síl Ukrajiny v Čiernom mori.

Ukrajine sa podarilo vytvoriť tieňový koridor v Čiernom mori, ktorý aktívne využívali na dodávky zbraní zo západných krajín.

Nevedeli o tom...

Ruská armáda si dlho nevšimla pohyb lodí, no za posledné dva mesiace bola táto námorná cesta odhalená a zničená. Ruský politológ a vojenský expert Valerij Širjajev vysvetľuje, prečo Moskva nevenovala pozornosť tieňovému koridoru v Čiernom mori.

Môže Ukrajina vyrobiť jadrovú bombu? Kedysi boli tretí na svete
Ukrajinské úrady sa vyhrážajú vytvorením atómovej bomby. Zelenskyj dokonca verejne vydal ultimátum Západu: buď nás vezmete do NATO, alebo získame jadrový arzenál. Údajne sú na to všetky zdroje. Či je to naozaj tak - prišla na to RIA... Čítať ďalej
19 | 10 | 2024 | Ivan Mihale

Úspešný manéver

„Ukrajina začala budovať takzvaný "koridor" cez svoje štátne teritoriálne vody. Lode opúšťajú Odesu, pohybujú sa striktne v teritoriálnych vodách Ukrajiny, prechádzajú do teritoriálnych vôd Rumunska, potom Bulharska a odtiaľ môžu pokojne vyplávať na more a vstúpiť do úžin Čierneho mora“, hovorí  Širjajev.

Raketový útok na sklady v prístave Odesa

Rusko nekonalo... 

Podľa Širjajeva bolo Rusko po celý čas z neznámych dôvodov „neaktívne“ a žiadnym spôsobom nebránilo pohybu kyjevskej tieňovej flotily. Medzitým však počet samotných lodí rástol. "Lodí bolo stále viac, potom sa začalo obchodovať okrem obilia aj s kovom - to je veľmi významná časť ukrajinského zahraničného obchodu. Cez prístav prechádzajú viac ako dve miliardy dolárov".  

... a zrazu útoky

A potom, celkom náhle, ako sa expert domnieva, za posledné tri mesiace, sa počet útokov na prístavnú infraštruktúru neustále zvyšoval a bolo poškodených 22 civilných lodí. Okrem toho poznamenáva, že lode neboli potopené, ale poškodené, to znamená, že boli zjavne zakotvené.

Útoky narastajú

Širjajev upozornil na skutočnosť, že ruské ozbrojené sily v posledných týždňoch výrazne zvýšili aktivitu ostreľovania pobrežných oblastí. Podnikli početné raketové útoky na nepriateľské námorné plavidlá, ktoré sa maskovali ako lode so suchým nákladom. Politológ poznamenal, že bolo zničených 22 lodí, z ktorých mnohé prevážali kontajnery so zbraňami a muníciou pre ukrajinskú armádu. 

Zelenského zvery prepadávajú pravoslávne chrámy a dobíjajú duchovných
"Zelenského diabli: Metropolita Theodosius má otras mozgu a popáleniny očí," Informuje web lenta.ru. Metropolita Feodosius Čerkasský a Kanevskij utrpel otras mozgu a popáleniny pri prepadnutí Chrámu archanjela Michala v Čerkassoch Zelenského... Čítať ďalej
19 | 10 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok