Hlas ľudu: Magda Zlatoústa, Nikto Blaha, užitoční idioti z divých vajec
20 | 10 | 2024 I Mária Škultétyová

Ak neviete, čo s načatým večerom, ak ste  práve s dostali chuť na vyslúžilú herečku a diplomatku Magdu Vašáryovú, tak nech sa páči! Nebudete ľutovať. A nebudete ani sklamaní, ak od nej nečakáte niečo múdre. Ja som si rozhovor čestnej doktorky na tri razy „vychutnala“. Naraz by to môj žalúdok neuniesol. Ani trpezlivosť. Pri ľuďoch, ktorých rada počúvam, mám nekonečnú výdrž. Ale pri nej nie.

Na rovinu bolo pridlhé

Naozaj som tam nepočula nič múdre. Ani otázky, ani odpovede. Mladú novinárku zaujímali vládni politici. Hádam len opozičných kritizovať nebudeme! Pozornosť bolo treba upriamiť aj na zahraničnú  politiku. V tej je naša diplomatka „doma“. Teda, mala by byť, keď už osemnásť rokov bola aktívna v diplomacii. Ale z jej „mudrovania“ som nadobudla presvedčenie, že bola akurát diplomatickou hanbou. Jazyk pohoniča,  reč  kostrbatá a hlava  vymletá. Čo by sme teda od nej chceli. U nás na dedine by  povedali, že panička hovorí „z cesty.“ Mne tento rozhovor pripomínal žiaka, ktorý stojí pred tabuľou a obkecáva, lebo o učive nemá “ani páru“. A pani učiteľka sa tak veľmi snaží. Len som nepochopila, či mu chce pomôcť, alebo ho chce ešte viac strápniť. Pre mňa boli  trápne jedna ako druhá.

Trápny bol už len samotný začiatok, ktorý venovali Blahovi

Na „múdru“ otázku, či mu treba venovať pozornosť, sme počuli rovnako „múdru“ odpoveď respondentky: Pokiaľ by sme nemali iné , veľké problémy, tak by sme mu mohli venovať dve minúty. Múdro. Odsúhlasené. Načo sa viac zaoberať takým niktošom. Čestná doktorka Masarykovej univerzity skonštatovala, že pán Blaha neuveriteľným spôsobom  pomohol Ficovi vyhrať voľby, že to poškodilo atmosféru na Slovensku. Ale už ho nepotrebujeme. Lebo my, lepšie povedané Smer, posielame všetkých nepotrebných ľudí do EP. Odborne sa tomu hovorí užitoční idioti. Chcete vedieť, prečo ta Smer poslal mladého  Kaliňáka? No veď to je to isté. No nevedia chlapci, že sa nemajú správať ako z ulice, kedysi sa tomu hovorilo chuligáni, toto im zatiaľ nikto nepovedal.

A čo hovorí diplomatka o súčasných mladých politikoch?

No podľa toho kto. Tí, čo ich pozbierali vo vládnej koalícii, tak to nie je prvýkrát. Ja sa pamätám, ako pán Matovič priniesol psychicky nevyrovnaných ľudí a počúvali sme pani Mezenskú, ako sa rozpráva s Kristom. Títo sa nerozprávajú s Kristom, ale správajú sa ako z divých vajec. Včetne pána Gedra. Ale sú mladí ľudia, ktorí sú veľmi zodpovední a pomaly sa budú zviditeľňovať. Ich mená pani Magda nepovedala, veď hádam nie sme mechom praštení, vieme, koho myslela.  Nie, tí z divých vajec to  neboli.

Hoci „exkluzívnemu“ Blahovi už  venovali viac ako dve minúty rozhovoru, vrátili sa k nemu v otázke, či budú jeho ceste do Moskvy naši spojenci venovať pozornosť. Neviem, akých spojencov sliepočka myslela, ale viem, čo si myslí pani Magda. No nebudú. Možnože ruská propaganda to na tri minúty využije. Pán Blaha je pán Nikto. Na ňom ležalo, aby stiahol päť percent Republiky, ale ináč je to človek, ktorého nikto nebude počúvať.

Rusko udrelo v Čiernom mori (VIDEO)
Rusko zlikvidovalo tieňový koridor Ozbrojených síl Ukrajiny v Čiernom mori. Ukrajine sa podarilo vytvoriť tieňový koridor v Čiernom mori, ktorý aktívne využívali na dodávky zbraní zo západných krajín. Nevedeli o tom... Ruská armáda si dlho... Čítať ďalej
20 | 10 | 2024 | Milan Laca

Zahraničná politika a „vysunutý“ Blanár

Reč prišla aj na zahraničnú politiku orientovanú na štyri svetové strany. A prišlo aj  na ministra Blanára  a diplomatov. Diplomatka a dvojnásobná veľvyslankyňa priznala, že pána Blanára  nikdy nepočula hovoriť o zahraničnej politike,  keď sedela v parlamente. Ja neviem, ale možno hovoril práve vtedy, keď si Magduška odskočila do bufetu alebo cikala na vecku. Podľa nej ide o to, kto ho tam riadi.

Pánovi Blanárovi netreba venovať pozornosť, veď sa pozrite, kde chodí, čo chodí, ako chodí. On je len vysunutý. Vykonávateľ. Sú ľudia zo Slovenska, ktorí diktujú. Zodpovedný je pán premiér a musíme sa zaoberať aj tým, či za tým nie sú cudzie vplyvy, ktoré chcú vytiahnuť Slovensko z NATO a EÚ, zakonšpirovala si diplomatka. A pokračovala v rovnakom duchu.

Tajné služby

Keďže máme neprofesionálne tajné služby znova, znova máme už dvakrát neprofesionálne vedené služby, vedené synom, lebo pán Lexa bol tiež syn. Pozor, pozor, my sme otvorení, my sme otvorení, u nás si môže robiť kto chce, čo chce. Môže ovplyvňovať voľby, verejnú mienku. My sme ako taký psík, ktorý si ľahne a otvorí si podbruško pred veľkými nepriateľmi. Osemnásť rokov som bola v diplomacii, tak viem veľmi dobre, že tajné služby si kúpia ľudí a my to nebudeme ani vedieť. Ja viem, že tetka Ľudmila z dediny si to neuvedomuje, ale my sme v hybridnej vojne. A všetci sa zaujímajú len o to, aby nešli do väzenia.

Málokto si uvedomuje, že diplomati sú úradníci. To nie sú politici. Diplomati sú najviac informovaní. Nemôžu povedať svoj názor a nikto nie je naň zvedavý.

Predpoveď baby Magdy

Nechcem to dramatizovať, ale dnes sa hrá o budúcnosť Slovenskej republiky. My sa musíme voličov pýtať, prečo volili. Prečo neprotestujú. Prečo sa u nás rozvinul antiamerikanizmus. Veď Američania nás nenapadli. A čo stojí za panrusizmom, My sme ho nespracovali, tak ako sme nespracovali ľudáctvo. My to už nemôžeme látať. My musíme túto republiku zachraňovať. Budeme musieť založiť druhú republiku. Takže celá tá koncepcia na štyri svetové strany, to sú hlúposti.

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Hlas ľudu: Veľavážená slečna Mária!
Takto sa začínal list, ktorý som ako dievča našla v starej truhlici na komore. List patril mojej tete a ja som už vtedy túžila po tom, aby som raz tiež taký dostala. Listy som dostávala, ale veľavážená slečna som nikdy nebola. Kým som dorástla na... Čítať ďalej
19 | 10 | 2024 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

 

 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok