Rakúsko: Slovenský občan podozrivý z vraždy ženy je mŕtvy
19 | 10 | 2024 I Ivan Mihale

V sobotu zomrel 59-ročný slovenský občan v rakúskom Zistersdorfe (okres Gänserndorf). Jeho telo našli zasahujúci policajti bez známok života. Informovali o tom viaceré rakúske médiá, píše TASR podľa agentúry APA.

Oficiálne potvrdenie poskytlo APA Krajinské policajné riaditeľstva Dolného Rakúska, viac podrobností majú zverejniť počas tlačového vyhlásenia v sobotu popoludní.

Muž bol podozrivý z piatkovej smrti 65-ročnej obyvateľky. Policajný hovorca v sobotu ráno potvrdil, že ženu našli mŕtvu v miestnej vinici s bodnými ranami. Podozrivého slovenského občana videli svedkovia utekať v blízkosti miesta činu. Potom sa skrýval v budove a podzemnej pivnici. V sobotu v skorých ranných hodinách počas policajného zákroku skupiny Cobra zrejme odpálil výbušné zariadenie a jedného príslušníka Cobry vážne zranil.

Podľa policajného hovorcu Johanna Baumschlagera mal okrem zbraní pri sebe aj výbušniny. Slovenského občana označil za "všeobecne nebezpečného", pretože v minulosti bol zadržaný vo viacerých krajinách Európy za neoprávnené držanie výbušnín a zbraní.

Poplach v Rakúsku! Vo viniciach sa ukrýva Slovák s výbušninami
V sobotu v skorých ranných hodinách bol v rakúskom Zistersdorfe vážne zranený príslušník policajnej zásahovej jednotky Cobra. Policajnú akciu vyvolal nález mŕtveho tela 65-ročnej ženy v piatok. TASR informuje podľa agentúry APA. Policajný hovorca... Čítať ďalej
19 | 10 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:
1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;
2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;
3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.
Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik
Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok