Poplach v Rakúsku! Vo viniciach sa ukrýva Slovák s výbušninami
19 | 10 | 2024 I Ivan Mihale/tasr

V sobotu v skorých ranných hodinách bol v rakúskom Zistersdorfe vážne zranený príslušník policajnej zásahovej jednotky Cobra. Policajnú akciu vyvolal nález mŕtveho tela 65-ročnej ženy v piatok. TASR informuje podľa agentúry APA.

Policajný hovorca v sobotu ráno potvrdil, že ženu našli mŕtvu v miestnej vinici s bodnými ranami. Podozrivého slovenského občana videli svedkovia utekať v blízkosti miesta činu.

Zistersdorf v katastrálnom území obce Gösting (okr. Gänserndorf) leží neďaleko slovenských hraníc. Podozrivý 59-ročný slovenský občan sa pravdepodobne ukrýva vo vínnych pivniciach alebo s nimi prepojených budovách na okraji obce. Okrem zbraní má pri sebe aj výbušniny, pomocou ktorých vážne zranil policajta. Uviedol to hlavný inšpektor Johann Baumschlager na tlačovej konferencii v St. Pöltene. Zranený policajt nie je v smrteľnom nebezpečenstve.

Podľa Baumschlagera je slovenský občan "nebezpečný" a v minulosti bol zadržaný vo viacerých krajinách Európy za neoprávnené držanie výbušnín a zbraní. Vzhľadom na nebezpečný charakter podozrivého páchateľa bol "vytvorený väčší perimeter" zásahu, uviedol tlačový hovorca polície.

Krištof ušiel z KHL. Bude precedens politický požehnaný?
"Slovenský hokejový útočník Michal Krištof ušiel z KHL!," znejú titulky zo športových redakcií. Dôvody "úteku" pripomínajú odchod Mariána Studeniča z nedávneho zrazu Slovenskej hokejovej reprezentácie. Podobnosť oboch útekov, zatiaľ zostáva... Čítať ďalej
19 | 10 | 2024 | Roman Martiška

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:
1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;
2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;
3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.
Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik
Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok