Michal Zoldy: Kamión plný peňazí
19 | 10 | 2024 I Bari Zajačková

Nestor slovenskej žurnalistiky Michal Zoldy prináša ostrý komentár k nečakanej správe o uvoľnení eurofondov pre Slovensko. Odkrýva zákulisie mediálneho mlčania, analyzuje dôsledky pre domácu politickú scénu a nešetrí kritikou voči opozícii. V nekompromisom štýle sa púšťa do pálčivých tém od atentátu na premiéra až po zahraničnú politiku.

Prečítajte si, prečo podľa Zoldyho "Fico vyhral" a čo to znamená pre budúcnosť krajiny.

_____________________________

KAMIÓN PLNÝ PEŇAZÍ

Drobná správička, nenápadne utopená kdesi ku koncu televíznych novín Markízy medzi nekonečný prúd balastu, ktorý Markíza servíruje večer čo večer do obývačiek divákov o tom, že niekto skočil zo siedmeho poschodia paneláka a zabil sa, že nejaký idiot zas nedal prednosť vlaku na priecestí a akési šialené "fčeložravé" ázijské sršne už doputovali až kamsi do Galanty..... Drobná správička, len tak, akoby mimochodom, o tom, že Brusel nám posiela kamión, naložený až po strop 800 miliónmi eur z plánu obnovy, lebo všetko je v absolútnom poriadku, novela trestného zákona bola kóšer a zrušenie ÚŠP a NAKA nie je ani na žltú kartu.

Samozrejme tých 800 miliónov eur sem z Bruselu neputuje kamiónom, to som si len dovolil použiť ako komentátorský trik na upútanie pozornosti čitateľa. Lebo peniaze sa dnes neposielajú nákladnými autami alebo ozbrojenými vlakmi ako na divokom západe v polovici devätnásteho storočia, ale pekne elegantne bankovým prevodom.

Fico vyhral! To mala byť úplne prvá správa včerajších televíznych novín, ale nebola..... V Markíze a v červených progresivistických denníčkoch utrpeli spolu s celou opozíciou zdrvujúcu porážku lebo všetko od konca vlaňajšieho októbra postavili na jedinú falošnú kartu - na tvrdení o údajnej nezlučiteľnosti krokov Ficovej vlády s "kostolným poriadkom" Európskej únie. Bác, a je po všetkom - po celom tom viac mesačnom márnom diverzantskom úsilí podmínovať vládu a s ňou aj celé Slovensko.

Laco Kamenický si môže navliecť bankárske rukávniky, dať si pukance a spokojne prepočítavať peniaze, zatiaľ čo opozičná tlač sa bude zbierať z debaklu. Cintulu v base aj šľak trafí lebo on dokonca vzal do rúk aj zbraň, aby spravil "poriadok" s premiérom, ktorý si tu "robí čo chce". A to ešte, milý zlatý národ slovenský, nie je všetko, lebo očakávame aj meškajúci príchod šokujúcej správy SIS a polície o tom, kto všetko stál za atentátom na nášho premiéra. To bude ďalšie veľké prekvápko pre opozíciu, ktorá z toho musí už dopredu brať živočíšne uhlie a Endiaron v tabletkách lebo, ako Matovič vravieval keď bol chvíľu na koni, komusi riadne "lepí". Jediné, z čoho sa môžu tešiť a lízať si tým ťažké rany je čestný doktorát z Masarykovej univerzity, ktorý dostala ővő, ővő Magda Vášáryová za to, že nenávidí ľudí, ktorí volia Ficov Smer a považuje ich, ergo aj mňa a kopu ďalších, za spodinu.

Teším sa na komentáre kolegov z nekonformných médií o tých peniazoch z Bruselu. Jeden taký, poriadne štipľavý na adresu opozície a médií, už som si včera podvečer s pôžitkom prečítal a vychutnal od žurnalistického veterána Ivana Brožíka a dnes a zajtra určite prídu ďalšie. Bude toho veľa.

Neviem, čo teraz urobia Visolajského lekári, ktorí dnes berú v priemere viac ako ich kolegovia v Česku, Maďarsku a Poľsku. Im bude zrejme aj tak málo a budú štrajkovať a mávať výpoveďami ďalej, lebo to chcú hnať až do extrému. Pretože tí múdri odborníci s titulom MUDr majú filipa a veľmi dobre vedia, že pacienti nemôžu štrajkovať a bojkotovať ambulancie a všetky tie polikliniky, kliniky a nemocnice po celej našej vlasti. Už by bolo dobre, aby ich Visolajský zo starobylej Nitry konečne upokojil a priviedol k rozumu lebo je trápne hašteriť sa ešte aj o smiešnych 63 eur.

Medzičasom sme všetci, vrátane "moskovského" Blahu, amerického Trumpa, nemeckého Gerda Schrödera, amerického Stevena Seagala, francúzskeho Gérarda Depardieua, slovenského Danka a každého jedného odporcu vojny prehlásení za užitočných idiotov Kremľa lebo tvrdíme, že konflikt na Ukrajine nemá vojenské riešenie a treba sa urýchlene vytiahnuť zo zadku jednej veľkej superveľmoci, riadne sa opucovať a začať konečne robiť rozumnú zahraničnú politiku, kým nie je neskoro.

Autor: Michal Zoldy

USA po voľbách, TOP 3 predpovede
Autor: Doug Casey (Svetovo uznávaný investor. Bol hlavným hosťom NBC News a CNN, mnohých ďalších rozhlasových a televíznych relácií a objavil sa v médiách ako sú Time, Forbes, People a Washington Post.) Predpovede: občianska vojna, kultúrna... Čítať ďalej
18 | 10 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok