Atentátnikova rodina: Od toho činu sa dištancujeme!
19 | 10 | 2024 I Eka Balaskova

Meno Juraja Cintulu v priebehu pár minút doslova obletelo svet. 15. mája sa „preslávil“ niečím, na čo rozhodne nemôže byť hrdý – v Handlovej namieril zbraň na slovenského premiéra, na ktorého niekoľkokrát vystrelil. Tento čin zmenil život nie len jemu, ale aj celej jeho rodine, prehovorili pre Plusku jeho syn a manželka.

V stredu, 15. mája sa po skončení rokovania vlády jej členovia vybrali medzi Handlovčanov, aby si s nimi mohli podať ruky, vymeniť pár slov. Lenže Juraj Cintula, dôchodca z Levíc na premiéra vypálil päť guliek. Bol zadržaný priamo na mieste a po tom, ako putoval do väzby, Špecializovaný trestný súd rozhodol o jeho väzobnom stíhaní. Kým spočiatku sa príbuzní - manželka a syn pre médiá vyjadrili v zmysle, že sa od jeho činu dištancujú, aktuálne sú vo vyjadreniach zdržanliví - nechcú ohroziť prebiehajúce vyšetrovanie.

Berie antidepresíva

„Áno, zo začiatku som mala také stavy. Keď mi prvýkrát zatelefonoval, tak som sa ani do telefónu nezdržala a rozplakala sa. Teraz je to už iné. Volá mi pravidelne, už mám aj antidepresíva a už je to lepšie,“prezradila dávnejšie atentátnikova manželka, Elena Cintulová s tým, že za manželom chodí na návštevya že si telefonujú. Teraz sa však rozhodla nevyjadrovať sa.

Attila Végh vyfackal Plačkovej muža s kamarátom. Ľudia tomu neveria
Rene Strausz, manžel Zuzany Plačkovej, zdieľal video, na ktorom ho spolu s jeho kamarátom napadol Attila Végh. "Na toto video sa vyjadríme v nedeľu na Instagrame," znel popis k videu. Fanúšikovia ostali z toho veľmi prekvapení, no nemyslia si, že... Čítať ďalej
19 | 10 | 2024 | Ivan Mihale

Trpel otcovými „vyššími ideálmi“

„Stále prebieha vyšetrovanie prípadu. Snažia sa zistiť, či tam mal nejakých spolupracovníkov. Myslím si však, že je to bezpredmetné. Som presvedčený, že otec konal na vlastnú päsť. Od jeho činu sa ako rodina dištancujeme, odsudzujeme ho a nestotožňujeme sa s takýmto spôsobom riešenia problémov na politickej scéne,"prezradil syn Juraja Cintulu, podľa ktorého sa otec vyjadril, že sa vlastne obetoval v úmysle niečo zmeniť.

„Celý život bojoval za vyššie ideály, ale trpela tým celá jeho rodina a to, čo sme prežívali po tom atentáte, by som neprial nikomu,“ dodal pred časom.

Dnes sa tiež nevyjadruje

„K tomuto sa nechcem veľmi vyjadrovať, aby som neohrozil svoju rodinu. Práve preto som sa k tomu všetkému tie prvé mesiace nevyjadroval, nechcel som rodinu vystaviť nejakým útokom," povedal redaktorom Plusky.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik