Rizman už videl film o Čaputovej. TOTO je jeho recenzia
18 | 10 | 2024 I Ivan Mihale

Onedlho príde "svetová" premiéra filmu od režiséra Mareka Šulíka s názvom Prezidentka, ktorý zachytáva funkčné obdobie bývalej slovenskej prezidentky Zuzany Čaputovej, bude mať premiéru v kinodistribúcii 31. októbra. Juraj Rizman, partner bývalej prezidentky Zuzany Čaputovej, v rozhovore pre Nový Čas uviedol, že mali príležitosť zúčastniť sa na projekcii pracovnej verzie filmu pred jeho definitívnym dokončením. Režisér bude mať s jeho profesionálnou recenziou zrejme problém

Rizman zhodnotil film o Čaputovej

„Zamerali sme sa len na technické aspekty, ktoré neboli správne usporiadané na časovej osi,“ povedal Rizman. Osobne sa domnieva, že viac než len príbeh prezidentky, je to film režiséra o dobe, ktorú sme prežili. "Vnímam Zuzanu Čaputovú oveľa komplexnejšie ako režisér, ktorý má na zobrazenie piatich rokov len niekoľko minút,“ dodal.

Rešpektujem autorský prístup režiséra, ale z môjho subjektívneho pohľadu je výsledný produkt len určitým výsekom reality, ktorú som mal možnosť vnímať a žiť ako partner a blízky spolupracovník Zuzany Čaputovej,“ dodal partner exprezidentky pre denník.

Citlivo to zhodnotila aj exprezidentka

„Film môže poskytnúť unikátny záznam výnimočných rokov a udalostí, ktoré sa už nebudú opakovať,“ vyjadrila sa Čaputová o svojej motivácii súhlasiť s natáčaním. „Spätne som si uvedomila, ako dokážu aj menej významné momenty zatieniť tie, ktoré som považovala za formujúce,“ dodala.

„Ide o prvý pohľad do zákulisia funkčného obdobia hlavy štátu,“ uvádzajú tvorcovia snímku, v ktorej kamera zachytáva rozhodovania, pôsobenie a osobný život Zuzany Čaputovej. „Diváci sa budú môcť pozrieť, aké je to byť hlavou štátu z doteraz nevidenej perspektívy,“ dodávajú k filmu.

Film by mal mať hodinu a pol, režisérom je Marek Šulík, rozpočet má asi 430 tisíc eur. Produkuje ho spoločnosť Hitchhiker Cinema, v spolupráci s firmami Filmotrans a Aerofilms, ale aj s RTVS a Českou televíziou.

Parížska feministka: „Alain Delon bol mizogýn, rasista, homofób, transfób a reakcionár!“
Parížska radnica si chcela uctiť pamiatku na nedávno zosnulého slávneho herca. To sa nepáčilo jednej miestnej poslankyni. V piatok 11. októbra zažila parížska radnica nemilé prekvapenie. Malá spomienka na Alaina Delona, ktorá mala byť len... Čítať ďalej
18 | 10 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:
1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;
2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;
3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.
Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok