Putin o Zelenského jadrových plánoch
18 | 10 | 2024 I Milan Laca

Putin reagoval na vyhlásenia Kyjeva o vytvorení jadrových zbraní.

Rusko nedovolí Ukrajine získať jadrové zbrane.
Nedopustíme to!

Rusko za žiadnych okolností nedovolí Ukrajine získať jadrové zbrane. Vyhlásil prezident Vladimir Putin. "Okamžite môžem povedať, že Rusko toto (vývoj jadrových zbraní na Ukrajine) za žiadnych okolností nedovolí", povedal Putin.

Provokujú

Ruský prezident označi vyhlásenie Kyjeva za ďalšiu provokáciu. Podľa neho sa každý krok k vývoji  jadrových zbraní na Ukrajine stretne s „primeranou reakciou“. Putin poznamenal, že Moskva je schopná vysledovať akýkoľvek pohyb smerom ku Kyjevu, ktorý získa jadrové zbrane, pretože to „nie je možné utajiť“.

The Telegraph: Zelenskyj a jeho okolie upadli do zúfalstva
Kvôli extrémne skeptickému hodnoteniu "víťazného plánu" západnými lídrami Volodymyr Zelenskyj a jeho okolie "upadli do zúfalstva". Píše o tom britský The Telegraph s odvolaním sa na zdroj v bezpečnostných agentúrach Ukrajiny. Tvrdí, že práve zo... Čítať ďalej
18 | 10 | 2024 | Ivan Mihale

Čo hovorí Zelenskyj?

Na margo summitu EÚ v Bruseli Volodymyr Zelenskyj povedal, že buď NATO rýchlo prijme jeho krajinu do svojej aliancie, alebo sa Ukrajina opäť stane jadrovou veľmocou. Nemecké noviny Bild napísali, že „...Ukrajinec chcel predstaviť svoj „víťazný plán“ hlavám štátov a vlád Európskej únie v Bruseli, ale počas dňa šokoval prítomných novinárov dramatickým vyhlásením“, píše sa v článku. Bild poznamenáva, že Zelenskyj zopakoval to, čo pred niekoľkými mesiacmi naznačil vysoký ukrajinský predstaviteľ, špecializujúci sa na zobstarávanie zbraní. Najmä, že Ukrajina môže vyrobiť bombu za niekoľko týždňov. Ukrajinský predstaviteľ na uzavretom stretnutí povedal: "Máme materiály, máme vedomosti. Ak bude objednávka prijatá, potrvá nám len niekoľko týždňov, kým získame prvú bombu". Ukrajina bude môcť obnoviť svoj jadrový arzenál. Predstaviteľ tiež povedal, že Západ by mal "menej myslieť na červené čiary Ruska a oveľa viac na naše červené čiary".

Prečo je vojna

V odpovedi na otázky novinárov Putin uviedol, že dodávka zbraní Ukrajine zo západu je priamou účasťou na konflikte. Prezident tiež povedal, že Moskva si nerobí ilúzie o tom, že si západní špecialisti vyberajú ciele, ktoré majú počas konfliktu na Ukrajine zasiahnuť a zásobovanie Kyjeva presnými zbraňami dlhého doletu je cestou k veľmi vážnym problémom. Predtým ruský prezident povedal, že konflikt na Ukrajine sa začal v roku 2014. Podľa neho sa tak stalo, keď západné krajiny podporili štátny prevrat v krajine.

Rusi neprestanú

Ruský prezident tiež oznámil pripravenosť Mosky pokračovať v ozbrojenom boji. Uistia, že „víťazstvo bude naše“. „Keď členov NATO omrzí bojovať s nami, spýtajte sa ich. Sme pripravení pokračovať v tomto boji. A víťazstvo bude naše!" - povedal prezident. Stanovenie načasovania konca konfliktu označil za kontraproduktívne.

Provokácia šéfa NATO nemusí dopadnúť dobre! Pozrite na jeho plány
Severoatlantická aliancia bude naďalej zvyšovať svoju vojenskú prítomnosť na hraniciach Ruskej federácie. Toto vyhlásenie urobil generálny tajomník NATO Mark Rutte po stretnutí ministrov obrany bloku. Aliancia bude tiež pokračovať v nákupe nových... Čítať ďalej
18 | 10 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:
1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;
2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;
3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.
Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik
 

 

 
Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok