Poslanci za Smer pripomenuli kauzy Lipšicovho žiaka Kubinu: Na jeho výhru nestaviť ani deravý groš (VIDEO)
18 | 10 | 2024 I Eka Balaskova

Peter Kubina. Meno, ktoré sa neodmysliteľne spája s Danielom Lipšicom a mnohými prípadmi chránencov práve bývalého šéfa Úradu špeciálnej prokuratúry. Podľa podpredsedu NR SR Tibora Gašpara a poslanca NR SR Richarda Glücka (obaja Smer-SSD) ak by sa na Slovensku udeľovali legendárne anticeny Zlatá malina pre najhoršieho advokáta s najlepšou mediálnou podporou, bol by to práve advokát Kubina. Aj to odznelo v ich najnovšom videu, ktoré zverejnili na Facebooku.

Obaja si všimli, ako si advokát Kubina vie sám protirečiť, čo Tibor Gašpar označil za schizofréniu. Vyvrátili aj Kubinovo tvrdenie o tom, že to robí kvôli cti, nie pre peniaze – načo potom tá zbierka? Zosumarizovali tiež osemnásť prehier tohto advokáta, ktoré svedčia o tom, že buď zastupuje zločincov, alebo je mizerný advokát. Obaja však pripomínajú, že koalícia sa ešte má s čím vysporadúvať.

Protirečiť si teda vie

Kubina v jednom z početných rozhovorov pre SME konštatuje, že: „V prípade niektorých týchto mojich klientov len na vode, na základe niečoho vymysleného.“ Hneď na to však hovorí: „Dôsledne rozlišujeme medzi obhajobou a spolupáchaním trestnej činnosti. Respektíve podieľaniu sa na činnosti mojich klientov.“

Gašpar sumarizuje, že v jednej vete Kubina hovorí o tom, že jeho klienti sú stíhaní za vymyslené veci a v druhej tvrdí, že on rozlišuje medzi obhajobou a dáva si pozor aby sa nestal spolupáchateľom trestnej činnosti s jeho klientmi. „Sám vlastne priznal, že jeho klienti páchali trestnú činnosť, na čo dnes existujú aj nálezy Ústavného súdu, rozhodnutia Európskeho súdu pre ľudské práva, ale aj rozhodnutia súdov Slovenskej republiky. Pán Kubina, skvelá robota,“dodáva Glück.

Gašpar ďalej pripomína, že Kubina sa k zastupovaní čurillovcovi vyjadril, ako o veci cti a nie peňazí, na čo ponúka aj ďalšiu dokrútku a Glück sa zamýšľa, ako nazvať Kubinovu zbierku na financovanie obhajoby Daňka. Podľa Gašpara sa to volá schyzofrénia.

„Úspechy“ bojovníka za právny štát

Gašpar tiež pripomína, že práve Kubinovi neprekážalo porušovanie základných ľudských práv počas covidu, ani „krágľovanie“ opozície v období 2020-23. Glück si pomohol stávkarskou terminológiou v rámci ktorej by bol kurz na Kubinovo víťazstvo na úrovni 9—15.

Aké sú teda tie jeho „výhry“?
  1. Andrej Kiska zatiaľ neprávoplatne je prvostupňovým súdom odsúdený za daňové podvody.
  2. Osem prehier pri dočasnom pozbavení služby čurillovcov – všetky právoplatne potvrdené krajským súdom.
  3. Zastupovanie Jána Mazáka pred Ústavným súdom pri jeho sťažnosti proti odvolaniu z funkcie  predsedu Súdnej rady a neskôr aj z postu jej člena. To sú podľa Glücka a Gašpara hneď dve prehry.
  4. Odmietnutých šesť sťažnosti čurillovcov na Ústavnom súde boli
  5. Kauza Ľuboš Blaha proti Jaroslavovi Naďovi, v ktorej Blahuokrem ospravedlnenia žiadali aj o odškodné vo výške 100-tisíc eur za označenie Naďa za vlastizradcu.

Summa summarum – osemnásť prehier Kubinu,  rekapitulujú politici.

Ešte jedna výzva

„Súčasná vládna koalícia má pred sebou ešte jednu vážnu výzvu, ktorú musí doručiť, pretože to bol predvolebný sľub – obnova funkčného právneho štátu, o ktorú stále bojujeme a ktorá si vyžaduje dôslednú prácu tak, aby sa už nikdy nemohlo vrátiť to, čo sme tu zažili. Za matoviča, lipšica, hamrana a ich kumpánov,“ doplnil Gašpar.

S tým sa treba vysporiadať

„Rozhádaných dvadsaťštyri miliárd za 3,5 roka, kvôli ktorým vláda Slovenskej republiky musí dnes konsolidovať verejné financie, ale aj porušovanie základných ľudských práv. Všetkých občanov Slovenskej republiky a v neposlednom rade hrubé zneužívanie trestného práva na politický boj,“ uzavrel Glück výpočet toho, s čím sa treba vysporiadať.

Najväčší bankrot v dejinách Slovenska: Ľudia prišli o 700 miliónov eur!
Jedno z najväčších finančných zlyhaní v histórii Slovenska sa blíži k smutnému finále. Skupina Arca, ktorá v roku 2020 začala kolabovať pod ťarchou dlhov, ponúka svojim veriteľom žalostne nízke odškodnenie. Ľudia, ktorí do nej investovali, získajú... Čítať ďalej
18 | 10 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik