Pomôžte prezidentovi! Zn. SÚRNE! Pellegrini hľadá VIANOČNÝ STROMČEK
19 | 10 | 2024 I Eka Balaskova

V obchodných reťazcoch už „dušičkový“ tovar pomaličky začínajú vytláčať šíky čokoládových mikulášov a neprejde veľa času, aby sa k nim pridali ligotavé dekorácie z plastovej čečiny a vianočných ozdôb. Čas sa ženie neúprosnou rýchlosťou a na Vianoce sa pripravuje aj Prezidentský palác. Ani v júni inaugurovaný prezident Peter Pellegrini nechce zanechať tradíciu svojich predchodcov a mieni rozžiariť svoje oficiálne sídlo ukážkovým symbolom Vianoc – stromčekom. A tu je problém – kde rastie ten správny stromček? To však nie je všetko. Prezidentský palác prichystal výzvu aj pre najmladšiu a najstaršiu generáciu.

Prvá nezvyčajná výzva

Prezident SR Peter Pellegrini hľadá možno práve váš strom. Ak je majestátny, mohol vy spraviť taký dojem, že zažiari v srdci Bratislavy. V minulosti Prezidentský, alebo ak chcete, tak Grassalkovičov palác zdobil strom, ktorý dodali Štátne lesy SR. „Radi by sme to však urobili trochu inak a dali každému z vás príležitosť zapojiť sa. Preto prichádzame s netradičnou výzvou,“obracia sa priamo Prezidentský palác na oficiálnom instagramovom účte. Je to „nápad“ prezidenta Pellegriniho, ktorý má v úmysle do výberu vianočného symbolu zapojiť verejnosť.

 

Ako by mal vyzerať?

„Máte doma alebo v obci obrovský ihličnatý strom, ktorý musí byť vyrúbaný z objektívnych dôvodov? Nechajte ho ešte zažiariť a darujte ho do Prezidentského paláca", pokračuje výzva. „Hľadáme vianočný stromček na predné nádvorie paláca, ktorý by mal byť vysoký minimálne 11 metrov, rovnomerný a nerozdvojený a tiež vianočný stromček do Veľkej sály Prezidentského paláca s výškou 4 - 4,5 metra,“ upresňujú podmienky z paláca.

Ešte je čas...

Ak takéto stromčeky máte, do konca októbra píšte na mail  [email protected], odkiaľ sa vám ozvú, aby ste si dohodli podmienky darovania.

Prezident pozýva k spolupráci aj deti

To však nie je jediná výzva, ktorú prezident Pellegrini adresoval verejnosti. S prosbou sa obrátil aj na najmladšiu a najstaršiu generáciu. Deti by mali pripraviť návrh vianočnej pohľadnice, ktorú bude prezident rozosielať kolegom doma i v zahraničí. „Radi by sme vyzvali všetkých žiakov zo základných umeleckých škôl ako aj všetkých ľudí z domovov pre seniorov, ktorí sa chcú zapojiť, aby nám svoje návrhy poslali do 5. novembra 2024 na adresu: Odbor komunikácie, Kancelária prezidenta Slovenskej republiky, Hodžovo nám. 1, P.O. Box 128. 810 00. Bratislava 1.,” vyzývajú z Prezidentského paláca.

Medzigeneračná solidarita

„V kreativite ani vo výtvarnej technike nie ste v žiadnych smeroch obmedzení. Inšpiráciou pre vašu tvorbu však môže byť symbol spájania a medzigeneračnej solidarity, ktorý bol aj jedným z prezidentových inauguračných posolstiev,“ pripomína úrad s tým, že autori víťazných návrhov sa budú môcť s prezidentom v predvianočnom čase aj osobne stretnúť na pôde Grassalkovičovho paláca.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok