Hlas ľudu: TLČHUBA HLINA nás zabáva, prečo by sme sa nezasmiali?
18 | 10 | 2024 I Mária Škultétyová

„Tak sa nám roztrhlo „vreco“ s videjkami politikov s chlebom, hovorí Hlina, ktorý rozumie všetkému. No dnes podľa videjka zo všetkého najviac chlebu a zváraniu mosadze.

Keď ho počúvate, prepadne vás pocit menejcennosti. Porovnávate sa s ním a pýtate sa, či je vôbec možné, aby po zemi chodil  takýto multifunkčný človek. Človek z mäsa a kostí. Veď len povážte!  Politik, kresťan, liberál, hnojár, drevorubač, krčmár, pekár, zvárač, tlčhuba a zabávač. Všetko v jednom. A to som iste nepovedala všetko. Je Lojzo Hlina  vôbec živý tvor? Je to ľudská bytosť? Nemáme dočinenia s umelým panákom bez inteligencie?

A čo som ja  menej ako prezident, premiér alebo ministri Takáč  a Raši? Čertí sa tento podivný tvor. Všetci sa fotia s chlebom. Rozplývajú sa v tom, ako si ho vážia, ako si ho ctia. Ako v starom Ríme. Dajte ľuďom chlieb a hry a prestanú sa búriť. Nuž a teraz vám poviem, milí Slováci a Slovenky, ako si ho vážim ja. Tak šup, šup do predajne chleba! Do mojej predajne. Lebo ja mám taký vzťah k chlebu, že som si vybudoval vlastnú pekáreň s vlastnou predajňou.  Týmito rukami! Ja mám skutočný vzťah k chlebu, čo potvrdzuje aj to, že som naučil ľudí zvárať mosadz. Zvárať mosadz je najťažšia zručnosť. Tie presklené poličky s chlebom sú, prosím pekne, z mosadze.  

Tajtrlík rozhadzuje rukami, ukazuje, robí krok doprava, krok doľava. A tu majú aj možnosť vidieť, čo ma mama naučila, že keď chlieb padne na zem, plače.

Áno, presne v takýchto poličkách, ako tu vidíte,  bývajú v klenotníctve uložené zlaté šperky! A prečo ja v nich mám uložené chleby? No lebo pre nás je chlieb náš každodenný zlato. Nie ako pre tých, čo z depehačky  urobili stroj na megakorupciu. Keby si vážili chlieb, tak peniaze, ktoré patria ľuďom, čo pestujú a vyrábajú , by nikdy nedali do rúk mafii, polomafii a tým, čo rekonštruujú kaštiele.

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Hlas ľudu: Kolíková kľačí pred Teplárňou, modlí sa za dôstojnosť človeka a ľudia reagujú
Nielen tým, čo ako ona tancujú na hrobe mladých gejov, nie iba tým, čo sa so Samotným objímajú a ronia slzy, nielen tým, čo pred Teplárňou či v Trenčíne Jurajovi a Matúšovi zapaľujú sviečky. Nielen tým, čo z vraždy dvoch krásnych chalanov vytĺkajú... Čítať ďalej
18 | 10 | 2024 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:
1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;
2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;
3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.
Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok