FLEŠ: PREZIDENT PODPÍŠE V PIATOK KONSOLIDAČNÝ BALÍK
18 | 10 | 2024 I Ivan Mihale

Po rokovaní ministra zdravotníctva Kamila Šaška (Hlas-SD) a ministra financií Ladislava Kamenického (Smer-SD), ako aj po politických rokovaniach v koalícii sa podarilo vyrokovať dodatočný balík prostriedkov na lepšie zvýšenie platov v slovenskom zdravotníctve. Ide o dodatočný balík vo výške viac 100 miliónov eur.

Malo by ísť o rovnaké podmienky rastu platov zdravotníkov, ako mali pred prijatím konsolidačného balíka. Oznámil to prezident Peter Pellegrini spolu s ministrom zdravotníctva.

PREZIDENT PODPÍŠE V PIATOK KONSOLIDAČNÝ BALÍK

Prezident SR Peter Pellegrini podpíše v piatok konsolidačný balík, keďže bola splnená podmienka na kompromisné riešenie pre zdravotníkov. Oznámil to počas vyhlásenia v Prezidentskom paláci.

Šaško ponúkol kompromis, miezd sestier sa konsolidácia dotknúť nemá

Minister zdravotníctva Kamil Šaško (Hlas-SD) ponúka sestrám a záchranárom rovnaké podmienky rastu miezd ako pred konsolidáciou, lekárom by mali platy narásť z pôvodných troch percent o 6,4 percenta. Informoval o tom po piatkovom stretnutí s prezidentom SR Petrom Pellegrinim. Verí, že zástupcovia zdravotníkov podmienky prijmú a ukončia svoje nátlakové akcie.
 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok