Čerstvá čestná doktorka: Slovensko treba nanovo založiť (VIDEO)
18 | 10 | 2024 I Eka Balaskova

Slovenská herečka, bývalá diplomatka a neúspešná politička Magda Vášáryová si od neustáleho hanenia Slovákov odskočila do blízkeho Brna. Tamojšia Masarykova univerzita v odbore medzinárodných vzťahov a diplomacie udelila čestný doktorát. Ceremónia sa odohrala v aule právnickej fakulty a Vášáryová pri preberaní čestného doktorátu označila univerzity za chrámy rozumu.

V rovnaký deň vyšiel na YouTube kanáli Aktualít videorozhovor s čestnou doktorkou Magdou Vášáryovou. Zhruba trištvrte hodinu rozprávala o tom, akí sú Slováci zápecníci; že návšteva Ľuboša Blahu v Moskve je nepodstatná a on je zbytočný; že treba zistiť, prečo ľudia ešte nie sú v uliciach a že podľa nej treba republiku založiť nanovo. Celkom zaujímavá predstava, keďže nevysvetlila, kam s tými státisícmi voličov, ktorí nevolia podľa jej predstáv. A možno chce nové Slovensko zakladať s migrantami, ktorí tu z toho urobia skutočný Slovakistan...?

Najmúdrejšia z múdrych bude túžiť po poznaní

„Budem do posledného môjho dňa túžiť poznať viac, pokúsiť sa zúročiť a odovzdať mojim študentom viac ako doteraz, podrobiť kritike moje doterajšie kroky a zámery v mene ďalšej cesty, ktorú ste mi práve ukázali a ktorú som teraz povinná preskúmať,“povedala ďalej Vášáryová. Pripomíname, že Vášáryová vyštudovala sociológiu a venovala sa herectvu.

„Za čo?,“ pýta sa jeden z diskutujúcich pod príspevkom Hany Lasicovej, Vášáryovej dcéry.

Poslanci za Smer pripomenuli kauzy Lipšicovho žiaka Kubinu: Na jeho výhru nestaviť ani deravý groš (VIDEO)
Peter Kubina. Meno, ktoré sa neodmysliteľne spája s Danielom Lipšicom a mnohými prípadmi chránencov práve bývalého šéfa Úradu špeciálnej prokuratúry. Podľa podpredsedu NR SR Tibora Gašpara a poslanca NR SR Richarda Glücka (obaja Smer-SSD) ak by sa... Čítať ďalej
18 | 10 | 2024 | Eka Balaskova

Že by za to, že Ľuboša Blahu považuje za zbytočného?

V rozhovore pre Aktuality Vášáryová hovorí o Ľubošovi Blahovi, ktorý podľa nej „veľmi poškodil atmosféru v Slovenskej republike“. Pani Magda si myslí, že tu už nie je potrebný, preto ho Smer poslal do EP.

„On sa potrebuje neustále zviditeľňovať, takže si urobil cestu do Moskvy, no nemá to, samozrejme, žiaden význam, to nie je, ako keby tam išiel napríklad pán Danko, to tiež nemá. To sú len užitoční idioti, to je všetko,“ myslí si bývalá politička.

Antiamerikanizmus a panrusizmus

„Tu sa začína hrať o budúcnosť Slovenskej republiky. Sme zatiaľ demokratický štát a voliči rozhodli. My musíme vedieť, prečo určitá časť voličov, ktorá predsa len trošku možno rozmýšľala, komu dá hlas, my sa ich musíme spýtať, prečo to urobili, prečo teraz neprotestujú, prečo to stále podporujú? Tu nejde len o to, že teraz má vzniknúť štúdia, prečo sa tak rozvinul na Slovensku antiamerikanizmus. Úplne zbytočne, nás Američania nikdy neobsadili ani nič, a čo vlastne stojí za tým panrusizmom, ktorý sa zrazu objavuje,“ uvažuje ďalej.

Ide zakladať novú republiku

„V konečnom dôsledku budeme musieť túto republiku istým spôsobom zachraňovať nielen tak, že budeme pokračovať a látať to tak, ako sme to doteraz látali, ale budeme musieť založiť druhú Slovenskú republiku, pretože neviem, či takáto republika, ako teraz je a kam sa teraz potácame aj v zahraničnej politike, či to vôbec vydržíme,“ dodáva Magda Vášáryová.

EXKLUZÍVNE PRE HD: Blaha v Moskve - Prečo mu Rusi hovorili "Dávaj si pozor"?
Slovenský europoslanec Ľuboš Blaha (Smer-SD) po návrate zo svojej cesty do Moskvy posykatol nášmu denníku exkluzívny rozhovor, v ktorom prezradilna Slovensku skrytú pravdu o živote v Rusku. Tá totiž úplne protirečí tomu, čo nám tvrdia západné... Čítať ďalej
16 | 10 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:
1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;
2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;
3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.
Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok