Byť opozíciou, i mediálnou, hanbil by som sa po kanáloch
18 | 10 | 2024 I Ivan Brožík

Oni si len tak vo svojej propagandistickej vlajkovej lodi uverejnia toto: "Európska komisia potvrdila, že trestná novela nie je v rozpore s míľnikmi plánu." (Plánu obnovy, na vysvetlenie.) Takže, zacitujem aj toto: "Slovensko definitívne získalo súhlas na vyplatenie štvrtej platby z plánu obnovy EÚ v plnej výške 799 miliónov eur." Zdrojom citátu je rubrika Minúty po minúte na webe samozvaného mainstreamového e.dennikn.sk.

Kto má pamäť o trošku lepšiu ako dážďovka, nemôže si nespomenúť, čo stváralo to isté médium, čo stvárali Kolíkové, Tódové, Šimečkovia starí i mladí a čo sa dialo na námestiach práve na popud a z rozoštvávacej iniciatívy spomínaných. Ako títo ľudia bez tvárí paralyzovali doslova na pol roka štát i jeho zákonodarný zbor práve pre novelu Trestného zákona tvrdiac, že EÚ nám nepošle žiadne peniaze a že Komisia má voči novele výhrady. Ako "zachraňovali demokraciu".

Každý, kto má kúsok cti a úcty voči sebe samému, by musel vyhlásiť - "prepáčte, mýlili sme sa"

Ale títo nie. Pokojne, bez elementárnej potreby nejakého odpravedlňujúceho komentára k tomu, na čom sa podieľali a čo stvárali, si uverejnia citovanú správu. Tomu sa vraví absencia charakteru a strata vlastného ksichtu.Slušný človek, byť na ich mieste (čo je však oxymoron), by sa hanbil pod čiernu zem, slušný a charakterný politik či novinár by zvolal tlačovku, na ktorej by sa ospravedlnil vládnej koalícii i jej voličom. Nie, nie sú toho schopní. Ale práve sa dokázala ich odborná i morálna hodnotová úroveň. Teda, neúroveň. Ich populistické uklamané chrapúnstvo. Ako píšem v titulku, byť nimi, hanbil by som sa a chodil po kanáloch. Až kým by mi nebolo odpustené. Čo pochybujem, že by vôbec mohlo byť.

Veď išlo o sabotáž štátu, alebo minimálne aktivity, ktoré ju veľmi silne pripomínali

Bola to mediálna prostitúcia, nadprácne ústretová k politikom opozície bez kúska náznaku uvažovať nad samotnými faktami. Bolo to šialenstvo, úporne sa snažiace vyvolať masové nepokoje, ale, našťastie, okrem kaviarenských povaľačov voličov neoslovilo. Spomeňte si, kto bol tribúnom toho šialenstva. Ako na titulnej fotke - Šimečka, Majerský, Sulík. A k nim sa pridali urevaní "Stankeovci" a Vášáryovci", ako vždy, keď bolo treba deštruovať. A samozrejme, batôžkári, univerzálny protestujúci dav, urevaná ulica. A nič. Žiadne "prepáčte, mýlili sme sa". Už ho nečakám ani od Majerského. Už viem, kto je zástavníkom štvavej lži.

Vedia vôbec čo je to charakter?

Nie, očividne nie. Charakter sa totiž prejavuje vo vzťahu človeka k sebe a k iným ľuďom, k všetkým živým tvorom, k práci, ktorú človek vykonáva, k veciam a dalo by sa povedať, že miera charakteru je mierou úcty k okoliu a entitám v ňom. Najúplnejšie sa prejavuje v spoločensko-praktickej činnosti.

Vo svojej bezcharakternosti stratili aj úctu k sebe samým. Stali sa z nich tupé opozičné politické transparenty s netransparetnými sloganmi.Banda klamárov, túžiaca za každú cenu (hoci aj atentátom) odstrániť demokraticky a legálne zvolenú vládu Roberta Fica. Dostať sa k moci a vyrabovať na druhý pokus štát, napísať sebe samým najrôznejšie dotácie, menovať svojich do dobre platených funkcií a vyhrať ideologický boj progresívneho liberalizmu ako legionári cudzích mocností na bojisku zvanom Slovensko.

"U mnohých ľudí je nehanebnosťou už len to, keď otvoria ústa" - Theodor W. Adorno, nemecký sociológ, filozof a muzikológ známy pre jeho kritickú teóriu o spoločnosti.

Hlas ľudu: Kolíková kľačí pred Teplárňou, modlí sa za dôstojnosť človeka a ľudia reagujú
Nielen tým, čo ako ona tancujú na hrobe mladých gejov, nie iba tým, čo sa so Samotným objímajú a ronia slzy, nielen tým, čo pred Teplárňou či v Trenčíne Jurajovi a Matúšovi zapaľujú sviečky. Nielen tým, čo z vraždy dvoch krásnych chalanov vytĺkajú... Čítať ďalej
18 | 10 | 2024 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:
1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;
2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;
3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.
Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik
Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok