Vianočný darček pre planétu - informácia o mimozemšťanoch?
17 | 10 | 2024 I Ivan Brožík

Obrovské oznámenie o mimozemskej forme života „môže prísť v priebehu týždňov“, pretože profesor Simon Holland hovorí „našli sme to“. A nie je to iba tak, hocikto. Pracoval pre NASA a zaoberal sa mimozemskými civilizáciami a ich hľadaním. O tomto fascinujúcom "avíze" píše britský mirror.co.uk.

V absolútne "najväčšom príbehu v dejinách vedy" sa dva súperiace tímy astronómov údajne pretekajú, aby potvrdili objav mimozemskej civilizácie.

Všetko sa začalo v Austrálii

Počiatočné pozorovania sa uskutočnili na rádiovom teleskope Parkes v Austrálii.


Profesot Holland "narazil na správu"

Britský akademik je presvedčený, že narazil na správu, ktorá v zaznamenanej histórii najviac zmení svet.

Profesor Simon Holland , ktorý produkoval dokumentárne filmy pre projekty financované NASA vrátane projektu zameraného na asteroidy ohrozujúce Zem, hovorí, že dve súperiace skupiny astronómov súperia o zverejnenie prvého potvrdeného dôkazu o mimozemskej civilizácii .

Stoja pred cieľom

Profesor Simon Holland tiež hovorí, že medzitým obe skupiny zistili, že čoskoro "dorazia až do cieľa". Pokračoval: „Toto sú najnovšie správy." Číňania vedcov možno privedú do finále výskumov pomocou svojho programu FAST (Sférický teleskop s päťstometrovou apertúrou. Apertúra je veľkosť otvoru optickej sústavy). Je to najväčší ďalekohľad na svete od čias Areciba.“

Kde "býva E.T."?

Sú to súradnice cieľového objektu, ktorý je známy ako BLC-1, Číňania údajne poznajú a pozorujú už dlhšie. Teraz tieto dva vedecké tímy súperia o to, kto ako prvý urobí toto mimoriadne prestížne vyhlásenie.

Kandidátov je až päť

Na základe opätovného preskúmania programu  „Seti at Home“ spoločnosti SETI, ktorý využíval kombinované zdroje svetových počítačov na preosievanie množstva údajov generovaných rádioteleskopmi, bolo identifikovaných päť potenciálnych kandidátov na technologický podpis. BLC-1, hovorí Simon, je považovaný za zďaleka najsľubnejší.

Bez ohľadu na to, aký je zdroj signálov BLC-1, Simon zdôrazňuje, nie je to ako žiadny známy prírodný jav. „Je to jednobodový zdroj,“ hovorí, a nie je to len hluk.

"Signál, namiesto toho, aby to bol obrovský bzukot všetkého vo vesmíre, ktorý počujeme cez všetky rádioteleskopy, bolo úzke elektromagnetické spektrum."

Ak sa potvrdí,

...objav Breakthrough Listen by bol prvým tvrdým dôkazom inteligentného života inde vo vesmíre. Astronómovia boli nadšení potenciálnymi „mimozemskými“ prenosmi už predtým – keď boli pulzary prvýkrát objavené, boli katalogizované ako objekty „LGM“ alebo „malí zelení mužíkovia“. A zvuk z roku 1977 "Wow!" - ten signál nebol nikdy definitívne identifikovaný. Ale profesor Simon verí, že tentoraz by to mohla byť"hotová" vec.

Takže do Vianoc...

Vedci sú, pochopiteľne, pred vyhlásením epochálneho oznámenia mimoriadne opatrní, ale Simon verí, že by to mohlo prísť – buď z Breakthrough Listen v Oxforde, alebo od čínskeho tímu – kedykoľvek počas budúceho mesiaca.

„Bolo by úžasné, keby sa to zhodovalo s prvou ženou v Bielom dome,“ žartuje. Tým naráža na prezidentské voľby v USA a
Zdroj z prostredia USAF tvrdí, že obrovské oznámenie o UFO sa uskutoční "v priebehu niekoľkých dní"
 

Zelenskyj telefonoval s Bidenom. Kujú plány na ukončenie vojny
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo štvrtok uviedol, že telefonicky rokoval so svojím americkým kolegom Joeom Bidenom o ďalšej vojenskej pomoci a implementácii tzv. víťazného plánu. Informuje o tom TASR s odvolaním sa na správu agentúry... Čítať ďalej
17 | 10 | 2024 | Bari Zajačková/ TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok