Podobnosť čisto náhodná - iba 31 percent Američanov verí médiám
18 | 10 | 2024 I Ivan Brožík

Súdruhovia museli niekde urobiť chybu. V podstate svojou ideologickou masážou zasiahnu iba asi tak každého štvrtého (niečim povzbudeného) blázna, ktorý ešte to, čo sa volá médiá hlavného prúdu, číta. A to presne zodpovedá volebnému výsledku, ale aj potenciálu liberálov a progresívcov dokopy. A taktiež to dokazuje, že naše médiá nie sú redakcie, ale kancelárie politrukov.

Tejto "teplárenskej" mládeži a iným aktivistom s modrými knižkami asi treba priblížiť schému ideologickej propagandy za socializmu, ktorú dodnes v jej "biľakovskom" mundúre používajú tie takzvané médiá hlavného prúdu. Veď bola svojho času "úspešná", prežila čosi okolo 50 rokov. Lenže, Biľak, na rozdiel od dnešných politrukov, nebol hlupák. Bol všetko, len nie hlupák. Hlupáci sú tí, ktorí sa pokúšajú nastoliť svoj vysnený režim v našom štáte tak, ako to robia. Či už v médiách, čo je nehanebné, bezcharakterné a trestuhodné zneužitie novinárskej profesie, alebo cez priemysel "zábavnej kultúry". Tej, ktorá je všetko, len nie zábavná a len nie kultúrna.

Hviezda vojenského útvaru - politruk

Niečo poznáte z diela Černí baroni. Kapitán Ořech, politruk útvaru, inak v civile B. Tomíček, úplne geniálne stvárnil všetkých tých Naďov, Šimečkov, Šipošov, Jaurové i Remišové. A, samozrejme, aj ďalšie "hviezdy", už na zem padlé, liberálneho progresivizmu.

"Rešpekt" im dávali iba výložky, prípadne - priateľstvo so Sorosom a jeho financie, ide o to isté

Zaujímavý je fakt, že tí najzarytejší rusofóbi si berú vzor politickej práce zo sovietskej armády. Politický komisár (tiež osvetový dôstojník či politruk – pôvodne ruská skratka vzniknutá skrátením originálneho názvu, politický керівник – politický vedúci) bol zástupca veliteľa útvaru (alebo jednotky) pre politickú prácu. Bol to dôstojník (pôvodne spravidla nevojak), ktorý dozeral na veliteľa aj celú jeho jednotku. Filozofiou Červenej armády bolo, že než to, ako vojak Červenej armády bojuje a čím, tak je dôležitejšie, aby vojak vedel za čo a prečo bojuje (teda za Stalina a Sovietsky zväz , vedený KSSZ ). Dnes za Bidena a USA, prípadne Leyenovú.

Pôvodným zmyslom tejto funkcie bolo plné podriadenie vojska straníckej kontrole a udržiavaniu vysokej úrovne patričného ideologického uvedomenia medzi vojakmi. Tento cieľ zostal nezmenený po celú dobu jej existencie. A funguje dodnes v liberálno progresívnej ideológii a praxi i v jej médiách.

Na vine sú vraj politici, uprednostňujúci "alternatívne médiá"

Tak s týmto "grcom" ak použijem slovník "demokrata" Naďa, prišli - ako inak -  Aktuality. "Celková dôvera obyvateľov Slovenska v spravodajstvo dosahuje 25 percent. Vyplýva to z analýzy britského výskumného centra Reuters pre štúdium žurnalistiky (RISJ), podľa ktorého ide o vôbec najnižšiu hodnotu v SR za posledných osem rokov meraní. Autori štúdie Digital News Report k Slovensku uviedli, že jedným z faktorov, ktoré znižujú dôveru verejnosti v tradičné médiá, je „trend mnohých politických lídrov, predovšetkým vládnych činiteľov, uprednostňovať samozvané alternatívne médiá, kde sa im dostáva nekritickej publicity, alebo sa spoliehajú na svoje profily na sociálnych sieťach“." Koniec citátu z júnového vydania titulu.

Nuž a ešte pár krásnych lekcií z hodiny útvarového "politického školenia mužstva"

Volalo sa to PŠM a bola to hviezdna hodina politrukov v ich každodennom fádnom živote, kde bola osviežením iba káva v horčičiaku.

„Tak komunisticky manifest bol spísaný preto, aby sa robotníckej triede dostala do ruky mocná zbraň v boji proti imperializmu. A jedine robotnícka trieda vyzbrojená marxistickým učením je schopná otočiť kormidlo dejín dopredu, späť ňi krok!“

„Súdruh generál, povel na začatie Veľkej októbrovej revolúcie vydal predsa súdruh Lenin, ktorý tak zmiatol politicky zatuchnutý cársky režim, pretože ten povel miesto v októbri vydal až začiatkom novembra…“

"Súdruh kapitán, ktorá loď začala paľbu na Zimný palác?"
"Tak to viem opäť úplne presne, súdruh generále. Bol to krížnik Potemkin! A odvtedy a na jeho počesť súdruhovia v Sovietskom zväze stavajú takzvané Potemkinovej dediny."

Tak, ak si to transformujete na dnešné mediálne časy progresívneho mainstreamu, ste doma! Vitajte!

Chmelár VARUJE: "Jadrové zbrane v Maďarsku potvrdzujú riziká zmluvy s USA"
Politický analytik a mierový aktivista Eduard Chmelár upozorňuje na závažné dôsledky vojenskej zmluvy medzi Slovenskom a USA. Podľa najnovších správ o plánovanom rozmiestnení jadrových zbraní v Maďarsku sa potvrdzujú jeho dlhodobé obavy. Chmelár... Čítať ďalej
17 | 10 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:
1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;
2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;
3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.
Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

 

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok