Zoldy: MLČAŤ o zneužívaní moci NEMOŽNO. Je čas KONAŤ!
16 | 10 | 2024 I Bari Zajačková

Najstarší slovenský politický komentátor Michal Zoldy reaguje na vydanie knihy Martina Ribára "565", ktorá odhaľuje temné praktiky zneužívania moci v rokoch 2020-2023. Zoldy zdôrazňuje potrebu informovať nielen domáce publikum, ale aj zahraničie o brutálnom porušovaní právneho štátu na Slovensku.

__________________________________________________

NA MARGO KNIHY MARTINA RIBÁRA 565

Pozrel som si video Mimi Šramovej, ktoré včera večer uverejnila ako súhrn rozhovorov počas krstu knihy Martina Ribára 565 v Bratislave.

Pod tým nočným videom pani Šramovej som napísal tento komentár:

"Vzhľadom na to, čo sa tu v uplynulom období dialo, ako sa na Slovensku doslova likvidoval právny štát, si ako komentátor, píšuci 35 rokov články v angličtine, uvedomujem, že bude potrebné venovať sa tejto téme v komentároch aj v anglickom jazyku, aby nielen domáce obecenstvo, ale aj zahraničie vedelo, akým brutálnym spôsobom sa tu zneužívala policajná moc, vrátane NAKA a takzvanej špeciálnej prokuratúry, voči nevinným ľuďom z politických dôvodov. Urobil som to už 12. decembra 2023 stručnou prehľadnou komentárovou správou, ktorú som poslal komisárovi Reyndersovi a ostatným komisárom EK v Bruseli, v ktorej som bezprávie obdobia 2020-2023 zhrnul sumárnym spôsobom. Teraz bude treba pokračovať a ísť v tom informovaní zahraničia aj do detailov. Je to imperatív. Ďakujem Mimi (poznáme sa osobne) a ďakujem všetkým, ktorí sa na napísaní a vydaní tejto knihy podieľali."

Na Slovensku sa občas položartom hovorieva "škoda mlčať". Nie, mlčať v tomto prípade rozhodne nemožno a mlčať sa tu nebude! Treba hovoriť nahlas, jasne a rázne. Je totiž najvyšší čas nielen hovoriť, ale aj konať. Ak sa takzvaní "Čurillovci", spolu s Hamranom, fotografujú v bielych košeliach ako zoradený kŕdeľ divých husí pred odletom do teplých krajín, v snahe symbolizovať a prezentovať v jednom šíku nevinnosť, tak sa tu v záujme pravdy musí konečne udiať spravodlivý "súdny deň". Verím, že príde. Včera už bolo neskoro.

Autor: Michal Zoldy

Advokát Martin Ribár FOTO TASR - Andrej Galica

Hlas ľudu: Gröhling ďakuje Rybníčkovi, ja hovorím O RYBNÍČKOVEJ HANBE
Malý predseda ďakuje primátorovi Trenčína, že sa nebál nastaviť zlu zrkadlo. Že sa zastal trenčianskeho gymnázia, jeho učiteľky aj študentov. Ďakuje, že odmietol ustúpiť nenávisti a spomienkovú akciu venovanú zavraždeným obetiam LGBT komunity zo... Čítať ďalej
15 | 10 | 2024 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok