ZNÁMA slovenská značka veselých ponožiek na pokraji KRACHU?
17 | 10 | 2024 I Eka Balaskova

Počas covidu e-shopy zaznamenávali nebývalý nárast predaja. Všetci si veľmi dobre pamätáme nezmyselné nariadenia podľa ktorých sme si okrem potravín nemohli v obchodoch kúpiť nič iné, ešte aj detské hračky boli prehradené niekde páskami, inde prekryté igelitovými fóliami. Opatrenia však pominuli a ľudia sa vrátili do obchodov. To sa stalo osudným mnohým internetovým obchodom. Známu slovenskú značku takmer pochovala aj vysoká inflácia spôsobená nástupom konfliktu na Ukrajine. Veselé ponožky, ktoré sa vyrábajú v Česku a na Slovensku však podľa majiteľa po ozdravení firmy, zrejme prežijú.

Firma, o ktorej informoval Denník N má za sebou náročné obdobie. Výrobcovi ponožiek zn. Fusakle sa podarilo klesnúť do veľkej straty, čo sa snažil riešiť znížením počtu zamestnancov, či zatváraniu predajní. Krach firme Eric SK podľa majiteľa aktuálne nehrozí.

 „Najnovšie čísla značky však ukazujú, že vlaňajšok sa pre ňu skončil ešte horšie ako rok predtým a finančne je na tom až tak zle, že by sa mala sama poslať do konkurzu. Záväzky firmy boli totiž v závere vlaňajška vyššie ako jej celkové aktíva,“informuje Denník N.

Dva roky červených čísel

Kým v roku 2021 dosahovala spoločnosť zisk vo výške 691-tisíc eur, už o rok neskôr bola v mínuse 789-tisíc eur. V minulom roku svoju stratu znížila o viac, ako stotisíc eur.

V roku 2021 mali rekordné tržby – zhruba deväť miliónov eur. O rok neskôr už len 6,8 miliónov a v minulom roku bol prepad ešte väčší – tržby im poklesli na 4,27 milióna eur.

Problémy s predajňami

Spoločnosť musela ešte pred Vianocami 2021 zatvoriť niekoľko kamenných predajní. Boli za tým pandemické opatrenia. Pôvodne mala po Slovensku a Česku značka takmer 50 predajní. Postupne ich zredukovali na 11.  V lete 2022 sa začalo hovoriť o prvých problémoch už aj na verejnosti. Pokles dopytu „zaklincovala“ aj vyššia inflácia po začiatku rusko-ukrajinského konfliktu.

Situácia si vyžiadala aj prepúšťanie zamestnancov. Pôvodne zamestnávala cez stovku ľudí, minulý rok ich bolo zhruba 80 a v tomto roku firma zamestnáva už len 20-25 ľudí.

Pred Teplárňou premaľovali lampu. Poslankyňa hovorí o VYMAZÁVANÍ ľudí
Len v uplynulú sobotu sme si pripomenuli druhé výročie tragickej streľby pred klubom Tepláreň na Zámockej ulici, pri ktorej zahynuli dvaja mladí muži a jedna žena bola zranená. Jeden zo stĺpov pouličného osvetlenia bol dlhé roky namaľovaný dúhovými... Čítať ďalej
16 | 10 | 2024 | Eka Balaskova

Zastabilizovaní?

Majiteľ spoločnosti Andrej Bartalos aktuálne tvrdí, že jeho firma nemá dlhy ani na daniach a odvodoch voči štátu. Pre Denník N doplnil, že v tomto roku ich bilancia zase stúpa a mohli by mať kladný hospodársky výsledok, v rámci rastu tržieb.

„Pred Vianocami budeme mať zasa 40 až 50 kioskov ako v najsilnejších časoch a aj počet našich zamestnancov sa vráti k stovke,“ uviedol majiteľ firmy, ktorá na Slovensku a v Česku vyrába aj množstvo reklamných predmetov pre rôzne firmy, prípadne obchodné reťazce.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok