ŠOKUJÚCE odhalenia bývalého šéfa STV: Mediálny ZLOČIN a DARMOŽRÁČI v RTVS! (VIDEO)
16 | 10 | 2024 I Eka Balaskova

Bývalý generálny riaditeľ Slovenskej televízie Štefan Nižňanský prehovoril o zákulisí slovenskej mediálnej scény. V rozhovore odhalil šokujúce praktiky a nečakané zvraty, ktoré formovali verejnoprávne médiá na Slovensku. Diskusia na palete s novinárom, publicistom, niekdajším televíznym moderátorom, exposlancom parlamentu a bývalým generálnym riaditeľom Slovenskej televízie Štefanom Nižňanským priniesla množstvo prekvapivých informácií. Nižňanský, ktorého tvár si z obrazovky ČST spred roka 1989 pamätajú už len najstarší diváci, dnes píše pre časopis Extra plus a webový portál Slovo. Vo svojom rozhovore sa dotkol nielen revolučných udalostí roku 1989, ale aj súčasného stavu slovenských médií a politiky.

Krajcer ako "politruk" a mediálny zločin storočia

Nižňanský bez okolkov označil zlúčenie Slovenskej televízie a Slovenského rozhlasu za "mediálny zločin". Za týmto kontroverzným krokom údajne stála bývalá riaditeľka rozhlasu Zemková spolu s vtedajším ministrom kultúry Danielom Krajcerom.

"Krajcer poslúžil ako politruk," tvrdí Nižňanský. Práve Krajcer sa teraz snaží dostať do Rady RTVS cez stranu Hlas-SD. "Musí mať za chrbtom nejakého silného oligarchu," myslí si bývalý šéf STV.

RTVS plná "darmožráčov"?

Nižňanský nešetril kritikou ani na adresu súčasného stavu RTVS. Zatiaľ čo rozhlas podľa neho funguje, televízia je "zahnívajúca inštitúcia".

"Do televízie sa nasáčkovalo množstvo darmožráčov, ktorí tam v podstate ani nemajú čo robiť," šokuje Nižňanský. Podľa jeho slov sa viac venujú protestom a sociálnym sieťam než skutočnej tvorbe.

Väzenie, manipulácia, nespravodlivosť: KNIHA, ktorá BÚRA systém (VIDEO)
V súčasnosti vyšli popri iných dve knihy. Jedna, s veľkou reklamou v červených denníkoch, sa venuje „nedosiahnuteľne dokonalým našim chlapcom“. Tá druhá je príbehom človeka, ktorý má niekoľko nálezov Ústavného súdu o tom, že vo väzbe bol 535 dní... Čítať ďalej
16 | 10 | 2024 | Eka Balaskova

Zákon o STVR

Aj on upozorňuje na fakt, že rozhlas a televízia sú dve rozličné inštitúcie. Hoci je to aktuálne pod jednou strechou, rozhlas vníma, ako fungujúcu inštitúciu.

„Televízia je zahnívajúca inštitúcia, do ktorej sa nasáčkovalo množstvo darmožráčov, ktorí tam v podstate ani nemajú čo robiť,“myslí si Nižňanský, podľa ktorého to vidno na tom, že cez deň sa venujú všelijakým protestom a sociálnym sieťam, ale náplň práce, ktorou by prispievali k tvorbe, nemajú. Hoci v súčasnosti to tak nevyzerá, je presvedčený, že vývoj v STVR povedie k rozdeleniu oboch inštitúcií.

Tolerancia? Zabudnite

Nižňanský nechápe, že len 35 rokov po prevrate, tzv. Nežnej revolúcii sme dopustili totalitné praktiky, akou je napríklad aj vypínanie webov. Zvlášť ho prekvapil Ján Budaj, ktorý proti režimu sám bojoval a vo vláde Eduarda Hegera nemal problém s vypínaním nepohodlných webových sídel.

Viac vo videu:

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok