Pred Teplárňou premaľovali lampu. Poslankyňa hovorí o VYMAZÁVANÍ ľudí
16 | 10 | 2024 I Eka Balaskova

Len v uplynulú sobotu sme si pripomenuli druhé výročie tragickej streľby pred klubom Tepláreň na Zámockej ulici, pri ktorej zahynuli dvaja mladí muži a jedna žena bola zranená. Jeden zo stĺpov pouličného osvetlenia bol dlhé roky namaľovaný dúhovými farbami. Niekto si však dovolil nevídanú vec – stĺp premaľoval na sivo. A to si nemal dovoliť – LGBTI+ ideológovia už hovoria o vymazávaní týchto ľudí. V tomto duchu sa na Facebooku vyjadrila poslankyňa NR SR Lucia Plaváková (PS). Mnohí diskutéri však s jej rozhorčením nesúhlasia.

„Takto vyzerá doslovné vymazávanie LGBTI+ ľudí. Dúhovú lampu na Zámockej niekto premaľoval sivou farbou. Presne taký je svet, do ktorého nás niektorí ľudia chcú dotlačiť. Sivý, bez farieb, bez rozmanitosti. Keď toto spraví niekto len dva dni po výročí brutálnej vraždy Juraja a Matúša, nedá sa to nazvať nijako inak ako barbarstvo,“ pohoršila sa na sociálnej sieti poslankyňa ešte v utorok popoludní.

Podľa informácie, ktorú zverejnila, nenechá to tak ani mesto a na stĺpe zabezpečí obnovenie dúhového sfarbenia lampy.

Vladimír Palko - Tepláreň? Všetko je inak, ako tvrdí globálna loby
Politik "mimo činnej služby" a bývalý minister vnútra Vladimír Palko píše: "Manifest vraha zo Zámockej ukazuje, že všetko je inak." Pripomína, že "kampaň, ktorá sa strhla po tragickom zavraždení dvoch mladíkov na Zámockej ulici, je nesmierne... Čítať ďalej
16 | 10 | 2024 | Ivan Brožík

Diskutéri s iným názorom

„Pani Plaváková, je to správne, že sa to vrátilo do pôvodného stavu. Ak chcete mať Vaše farby, tak si prenajmite tú a ďalšie lampy... Zase len a len provokujete a robíte to, čo nemusíte. Rozmýšľajte... Nemám nič proti LGBTI pokiaľ si to riešia doma a nie na verejnosti...,“reaguje na status poslankyne jeden z komentujúcich, ktorý má medzi týmito ľuďmi množstvo priateľov, no nemajú potrebu predvádzať sa.

„Myslím, že Slováci sú dobrí ľudia a smrť mladých chlapcov ich trápi. Proste preto, že zomreli mladí ľudia. A viete, čo, väčšiu časť Slovákov netrápi? Farba lampy! Toto rieši PS. Pritom ste to vy, kto zneužíva smrť dvoch mladých ľudí! Heger nie je gay, však?,“ zapojila sa iná diskutérka.

„Vždy som sa, žiaľ mylne domnieval, že chcete aby vás spoločnosť akceptovala ako rovnocenných s väčšinovou spoločnosťou. Vidím aj podľa Vášho príspevku, že vy to tak nechcete. Chcete sa líšiť. Chcete byť úplne iní. Nerozumiem tomu, prečo. Ja som konzervatívec a pokladám každého za človeka bez toho, aby som riešil, či je taký, alebo onaký. Vy chcete byť v prvom rade nejaká skupina a až potom ľuďmi. Riešite farbu pouličnej lampy. Milióny ľudí by riešili, či je lampa natretá, alebo špinavá, ale vy riešite jej farby. Na druhú stranu som zas rád, že aj vy, ktorí chcete byť úplne iní ako väčšinová spoločnosť, nemáte iných závažnejších problémov, ako práve farby jednej bratislavskej lampy. Na záver môj obľúbený výrok : Čím by boli ľudia, keby nebolo dôležité či sú veriaci, ateisti, sexuálne menšiny, národnosti... Boli by ľuďmi,“ dopĺňa ďalší.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok