Minister vnútra Šutaj Eštok: "Cítiť STRACH z toho, ČO sa môžeme dozvedieť"
16 | 10 | 2024 I Bari Zajačková

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštók prehovoril o zákulisí vyšetrovania handlovského útoku a mediálnych manipuláciách. Jeho slová odhaľujú znepokojujúcu realitu slovenskej mediálnej scény.

Strach z faktov ovláda redakcie

"Progresívci sa najviac obávajú toho, že vyjde na povrch pravda a fakty o atentáte z Handlovej," uviedol minister Šutaj Eštók vo svojom vyhlásení. Podľa jeho slov niektoré médiá zámerne prekrúcajú informácie a manipulujú verejnú mienku.

"Ich mediálne úderky v podobe Denníka N, Aktualít či SME radi prekrúcajú informácie a manipulujú verejnou mienkou," dodal minister, čím poukázal na znepokojujúci trend v slovenskom mediálnom prostredí.

SIS pripravuje kľúčovú správu

Minister ďalej informoval, že "okrem samotného vyšetrovania atentátu sa vypracováva aj správa SIS, na odhalenie rizík spojených s ďalšími možnými útokmi na politikov." Táto správa by mohla priniesť zásadné odhalenia o bezpečnostnej situácii na Slovensku.

Hrozba ďalších útokov reálna

Šutaj Eštók varuje pred nebezpečným trendom: "Opozičné štvavé kampane a útoky médií pokračujú a s tým rastie aj riziko, že sa pokus o atentát môže zopakovať." Tieto slová poukazujú na vážnosť situácie a potrebu zodpovedného prístupu médií.

Médiá v úzkych?

"Už teraz však z článkov progresívnych médií cítiť strach z toho, čo sa môžeme dozvedieť o samotnom atentáte," uzavrel minister. Táto poznámka naznačuje, že niektoré médiá môžu mať dôvod obávať sa výsledkov vyšetrovania.

 

Väzenie, manipulácia, nespravodlivosť: KNIHA, ktorá BÚRA systém (VIDEO)
V súčasnosti vyšli popri iných dve knihy. Jedna, s veľkou reklamou v červených denníkoch, sa venuje „nedosiahnuteľne dokonalým našim chlapcom“. Tá druhá je príbehom človeka, ktorý má niekoľko nálezov Ústavného súdu o tom, že vo väzbe bol 535 dní... Čítať ďalej
16 | 10 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok