Mazurekov odkaz ideologickým fanatikom v Európskom parlamente: Vždy stojíme za tradičnou rodinou
16 | 10 | 2024 I Ivan Mihale

Poslanci Európskeho parlamentu v Štrasburgu prijali uznesenie o demokratickom úpadku v Gruzínsku, čo fakticky zastavilo jeho integráciu do Európskej únie. Europoslanec Mazurek v tejto súvislosti "naložil" ideologickým fanatikom v Európskom parlamente a zablahoželal Gruzínsku. „Vždy stojíme za tradičnou rodinou,“ uviedol.

Gruzínsko získalo štatút kandidátskej krajiny EÚ len v decembri predošlého roka.

Za uznesenie hlasovalo 495 europoslancov, 73 bolo proti a 86 sa zdržalo hlasovania. EP v uznesení zdôrazňuje, že vládnuca strana Gruzínsky sen presadzuje čoraz autoritatívnejšiu agendu vrátane obmedzovania slobody médií a LGBTQ+ osôb.

Podľa europoslancov nedávno prijaté gruzínske zákony porušujú slobodu prejavu, obmedzujú kritické hlasy v občianskej spoločnosti a sektore mimovládnych organizácií a diskriminujú zraniteľné osoby.

Europoslanci sa tiež domnievajú, že nadchádzajúce parlamentné voľby (26. októbra) budú rozhodujúce pokiaľ ide o budúci demokratický vývoj a geopolitický smer krajiny, ako aj jej budúcnosť v EÚ.

Naliehajú na tamojšie orgány, aby zabezpečili, že voľby budú v súlade s najvyššími medzinárodnými normami a budú rešpektovať vôľu a slobodnú voľbu gruzínskeho ľudu.

Mazurekov jasný postoj

„Vždy stojíme za tradičnou rodinou. Doma, na Slovensku, aj v EÚ“, uviedol europoslanec Milan Mazurek postoj hnutia Republiky na sociálnej sieti na margo uznesenia Európskeho parlamentu (EP) voči Gruzínsku. Informoval, že Európsky parlament sa rozhodol prijať „odsudzujúce uznesenie voči Gruzínsku, lebo odmietlo moderné dúhové nezmysly a označilo politické sorošové mimovládky, ktoré čerpajú peniaze zo zahraničia, za zahraničných agentov“.

Drzosť europoslancov je nekonečná

"Myslia si, že sú osvietení a majú právo vnucovať svoje progresívne názory všetkým a všade. A presne na tomto musí EÚ stroskotať. Lebo o ich dúhovú ideológiu na svete nie je záujem a všetci nad nami budú čoraz viac krútiť hlavami," myslí si Mazurek.

Vo vystúpení v rozprave oslovil elity, posadnuté presadzovaním ideológií, vrátane kontroverznej gender agendy.

Liberálne orientovanému plénu vytkol, že im na Gruzínsku vadí, že chráni deti pred pedofilmi, že chráni tradičnú rodinu, že sa rozhodlo chrániť deti vo výchove pred nebezpečnou dúhovou gender ideológiou a vymyslenými 80 pohlaviami“.

„Otvorene Gruzínsku k tomuto zákonu gratulujem, pretože chráni normálnu rodinu“, zdôraznil.

Pokračoval v kritike uznesenia: Vyčítate Gruzínsku, že prijalo zákon, ktorý definuje zahraničných agentov? – Ten istý zákon, ktorý majú Spojené štáty a „váš milovaný štát Izrael? Opäť gratulujem Gruzínsku, že sa chráni pred Sorošovými miliónmi, cez ktoré sa tam snažia zaviesť túto propagandu“.

Dajte už demokratickým štátom pokoj!

Mazurek nakoniec vyzval plénum EP a vedenie  Európskej komisie, aby dali konečne demokratickým štátom pokoj. „Nevnucujme im svoje pohľady a vôbec, nenazývajte to demokraciou“, zakončil svoje kritické vystúpenie v pléne EP Milan Mazurek.

Cenzor Naď v oblečku demokrata sa teší na deň, keď vypne "grcky"
Stálo by za to nechať Orgány činné v trestnom konaní (aj na základe mediálneho zdroja či podnetu napríklad) preskúmať, či nejde o naplnenie skutkovej podstaty trestného činu "šírenia nenávisti" v zmysle trestného zákona. Alebo, stálo by tiež za to... Čítať ďalej
15 | 10 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:
1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;
2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;
3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"
Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".
Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.
Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik
Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok