ČESKÝ europoslanec: Pomáhate Ukrajine do HROBU! (VIDEO)
16 | 10 | 2024 I Eka Balaskova

V pléne Európskeho parlamentu sa čoraz viac ozývajú hlasy, že pomoc EÚ pre Ukrajinu nie je správna. Slovenský europoslanec Milan Uhrík (hnutie Republika) cez svoje komunikačné kanály priniesol video z vystúpenia českého kolegu, Ivana Davida. Uhrík sa pri svojom videu pýta, či jeho sledovatelia súhlasia s postojom EK, podľa ktorého treba pomáhať Ukrajine tak dlho, ako bude potrebné.

David v úvode svojho vystúpenia David vyjadril presvedčenie, že Ukrajina bola zo strany EÚ „podporená“ už dostatočne. Upozornil aj na tvrdenie Victorie Nulandovej, bývalej námestníčky ministra zahraničných vecí USA, podľa ktorej USA „naliali“ do nášho východného suseda už 5 miliárd dolárov.

Do posledného eura a do posledného muža Ukrajiny
Budeme ako Únia podporovať Ukrajinu do "posledného eura"? Použijeme niekedy v dohľadnom čase aj zdravý rozum? Takéto a podobné otázky nielen rečnícky kladie europoslankyňa Katarína Roth Neveďalová a nielen na sociálnej sieti. "O Ukrajine a jej... Čítať ďalej
16 | 10 | 2024 | Ivan Brožík

„Podarilo sa ju (Ukrajinu, pozn. red.) premeniť na štát, ktorý sa hlási k nacistickým vojnovým zločincom. Nadnárodné korporácie pomohli tým, že skúpili pozemky, nehnuteľnosti a priemyselnú infraštruktúru, ktorú neukradli miestni oligarchovia,“vykresľuje David situáciu zbankrotovanej Ukrajiny. Lenže podporu tento štát podľa neho potrebuje na to, aby mohol slúžiť ako nástroj na poškodenie Ruska.

„Vďaka kolektívnej podpore Západu z Ukrajiny utiekla tretina obyvateľstva. Hlavne mužov, ktorí nechcú, ako vojaci z donútenia, zaberať miesto na ukrajinských cintorínoch. Vďaka západnej tzv. pomoci už Ukrajina prišla o všetko. O časť územia, aktívnu časť obyvateľstva, prírodné bohatstvo a hlavne budúcnosť,“ konštatuje otrasnú skutočnosť český europoslanec s tým, že Ukrajina je obeťou Západu, ktorý jej pomáha do hrobu.

„My nechceme zanechať našim deťom, našim vnukom, budúcnosť plnú zbraní a vojny, ale naopak budúcnosť plnú mieru a pohody. A práve preto jednoducho nemôžeme takúto agresívnu, militantnú a vojnovú politiku naďalej podporovať,“doplnil Milan Uhrík svojho českého kolegu.

V Bruseli je napätie. ČAKÁ SA na Zelenského a jeho 'plán víťazstva'
Predsedovi Európskej rady Charlesovi Michelovi sa na konci svojho mandátu podarilo v Bruseli popri tradičnom dvojdňovom summite EÚ zvolať na stredu aj prvý summit Rady pre spoluprácu EÚ a Perzského zálivu (EÚ-GCC). Únia potrebuje zintenzívniť... Čítať ďalej
16 | 10 | 2024 | Bari Zajačková/ TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok