Autokrat Naď
17 | 10 | 2024 I Eka Balaskova

Aj poslanec NR SR Marián Kéry (Smer-SD) si všimol bohorovný prístup Jaroslava Naďa (Demokrati), ktorý sa už teraz teší na to, ako povypínajú všetky nepohodlné weby. Skúsenosť s tým už má a hoci bol tento krok protizákonný, netají sa tým, že by to bez mihnutia oka urobil znova. Svoj zámer urobiť tak znova, prejavil aj v uplynulých dňoch. Kéry preto vo svojom statuse na sociálnej sieti nazval Naďa autokratom.

Marián Kéry je presvedčený, že myslenie bratislavskej kaviarne a jej prívržencov je také, že by bez pardonu "zadupali pod zem" všetko, čo nie je v jednej línii s ich myslením, čoho dôkazom je aj trestné oznámenie na riaditeľku SND Zuzanu Ťapákovú. Tá podľa neho nekonala protiprávne. Protiprávne však konal Jaro Naď, ktorý sa len nedávno priznal k tomu , že by rád znovu povypínal všetky weba, ktoré ensúhlasia s jeho názorom.

Kto nesúhlasí, pôjde pred súd

„Tak sa nám progresívci a liberáli z bratislavskej kaviarne, tiež z parlamentnej, ale aj neparlamentnej opozície vyfarbujú čoraz viac. Všetko v duchu ,,kto nie je s nami, ide proti nám” a my ho budeme kvôli tomu vláčiť aj po súdoch. Najnovšie to pocíti na vlastnej koži generálna riaditeľka Slovenského národného divadla Zuzana Ťapáková. Mimovládna organizácia Inštitút ľudských práv podala na ňu na Generálnej prokuratúre trestné oznámenie len preto, lebo sa ako štatutárka a šéfka divadla rozhodla nepodpísať zmluvu s pražským divadlom Studio hrdinů na predstavenie, s ktorým mali vystúpiť v rámci festivalu Drama Queer,“ pripomína Kéry, ktorý sa situácii nedávno tiež venoval.

Dúhová propaganda v SND? Slováci vyjadrili názor v ANKETE! Čísla hovoria jasnou rečou
BRATISLAVA - Kým niektorí umelci sú pobúrení, ľudia v tom majú jasno. Súhlasia s krokom riaditeľky Slovenského národného divadla (SND) Zuzany Ťapákovej, ktorá nepodpísala zmluvu na inscenáciu “Měsiční kámen”, ktorú pražské Studio hrdinů naštudovalo... Čítať ďalej
09 | 10 | 2024 | Eka Balaskova

Ťapákovej konanie nie je protiprávne

Kéry konštatuje, že riaditeľka SND nekonala protiprávne, len liberálna kaviareň je presvedčená o neomylnosti ich pohľadu na svet

„Všetko, čo je proti ich predstavám, by zniesli z povrchu zemského,“ poznamenáva Kéry s tým, že takto vyzerá aj myslenie predsedu mimoparlamentnej strany Demokrati, Jaroslav Naď.

Nepohodlní, alebo dezinformační?

„On akoby stále nevedel, kedy je dosť. Pred pár mesiacmi sa verejne priznal, že to bol on, kto zadával politické objednávky na vypínanie nepohodlných webov a alternatívnych médií počas vlád vedených hnutím OĽaNO,“upozorňuje Kéry s tým, že aj Hlavný denník, či Hlavné správy boli medzi vypnutými len preto, lebo pán minister obrany sa rozhodol, že niektoré médiá sú „dezinformačné“. Tieto weby nepasovali do predstavy o ich svete a tak Národný bezpečnostný úrad dostal pokyn, ktorý poslúchol.

Zuby si brúsi zase

„Tak tento istý Jaro Naď si stále nedá pokoj. Najnovšie opäť hrozil, lepšie povedané tvrdil, že sa teší, ako príde čas, keď on tie informačné ,,grcky” vypne. Infovojna, Hlavné správy a im podobní sa už teraz môžu tešiť na týchto tzv. progresívnych demokratov. A kto rozhodne o tom, koho Naď vypne? Nuž, Naď a ľudia jemu blízki. Vitajte v predstave o ,,demokratickom” svete, priatelia,“ uzatvára Kéry.

Cenzor Naď v oblečku demokrata sa teší na deň, keď vypne "grcky"
Stálo by za to nechať Orgány činné v trestnom konaní (aj na základe mediálneho zdroja či podnetu napríklad) preskúmať, či nejde o naplnenie skutkovej podstaty trestného činu "šírenia nenávisti" v zmysle trestného zákona. Alebo, stálo by tiež za to... Čítať ďalej
15 | 10 | 2024 | Ivan Brožík

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok