Na okraj - spravodajstvo z cesty europoslanca Blahu do Moskvy
16 | 10 | 2024 I Ivan Brožík

Slovenský europoslanec Ľuboš Blaha splnil v Moskve svoje zámery a ospravedlnil sa za rusofóbiu Západu a poďakoval sa za oslobodenie od fašizmu. Položil kvety pri mauzóleu a k pomníku maršala Žukova. Posvietil si na tamojšiu životnú úroveň a nezaháľal ani minútu. Web cz24.news priniesol ucelenejšie spravodajstvo.

Europoslanec za slovenskú stranu SMER Luboš Blaha prišiel do Moskvy a jeho návštevu si všimli aj hlavné ruské médiá, ktoré o jeho návšteve informovali na titulných stranách svojich serverov. Blaha prišiel do Ruska hlavne kvôli tomu, aby sa v mene slušných Európanov ospravedlnil za nehoráznu rusofobiu šírenú v krajinách kolektívneho Západu.

Ktosi tlačí svet do vojny medzi NATO a Ruskom

Práve táto rusofóbia je pritom hnacím motorom a pohonom na zatiahnutie NATO do vojny s Ruskom, a to vzhľadom na už nevyhnutnú ukrajinskú porážku, ktorá je iba odďaľovaná za cenu obrovských strát ľudských životov, a to predovšetkým na ukrajinskej strane. Práve rusofóbia je hlavným induktorom mohutného protiruského revanšizmu v Európe, je to spájajúci faktor všetkých rusofóbnych procesov.

Dajte čítať luhárom!

Luboš Blaha položil kvety pri pomníku maršala Žukova a tiež pri mauzóleu VI Lenina. Okrem toho si našiel čas a navštívil obchod s práčkami, aby overil, či sú Rusi na tom tak zle, že nemajú čipy do rakiet, že museli všetky práčky z ruského trhu stiahnuť a rozobrať na súčiastky. Ukázalo sa, že práčok sú v Moskve plné regály a dá sa očakávať, že sú funkčné a majú aj čipy.

Šéfka Európskej komisie Ursula von der Leyen bude asi zásobami práčok v Moskve veľmi znepokojená. Proste Luboš Blaha skvele  zatrolloval  a z Leyenovej si urobil srandu.

Blaha navštívil aj moskovské metro a obchodný dom Gum. Jeho cesta do Moskvy bude v Bruseli určite vyhodnotená ako provokácia namierená proti tzv. hodnotám Únie. Avšak, táto návšteva môže byť len  labutou piesňou mieru v Európe pred brutálnou bezpečnostnou eskaláciou v Európe v závere tohto či na začiatku budúceho roka.

Šovinizmus kolektívneho Západu vychádza z oživenia revanšizmu v Európe po II. sv. vojne

Západ sa totiž nikdy nezmieril s rolou a úlohou Sovietskeho zväzu na porážke nacistického Nemecka. Je to stigma západných mocenských elít, ale rovnako aj nacionálnych šovinistov a ďalších kohortov a bojoviek, ktoré po roku 1989 a po rozpade ZSSR v roku 1991 rozbujneli po celej Európe. Revanšizmus je v podstate konzerva, ktorá bola Sovietmi v roku 1945 zapečatená a už nikdy nemala byť otvorená.

Lenže po rozpade ZSSR tieto konzervy boli otvorené a ich obsah začal byť servírovaný protiruskými politikmi, neskôr médiami a nakoniec aj školákom a študentom v školách.  Porážka nacistického Nemecka bola zahanbením západných elít, hoci tieto elity v roku 1945 sa snažili tváriť, že sú v rovnakej koalícii proti nacizmu. Nie, nikdy neboli. Bola to len póza, nútená a iba dočasná. Hitlerovi sa nepodarilo to, čo sa nepodarilo ani Trockému, ani predtým Napoleonovi, teda obsadeniu ruských diaľav a obrovských nerastných zdrojov, najväčších zdrojov na svete.

Pokračovanie nacistických snov

Toto zlyhanie nacistov zostalo ako stigma medzi západnými elitami, ktoré sa nikdy nevzdali myšlienky na revanš proti Rusku, teda proti nástupníckej krajine ZSSR. Nacisti hovorili o útoku na Sovietsky zväz ako o nevyhnutnosti na rozšírenie tzv. životného priestoru pre nemecký národ. Lenže téza " Lebensraumu " bola tiež len zásterkou skutočného účelu operácie Barbarossa.

Tým hlavným cieľom bola likvidácia slovanských kmeňov na území Sovietskeho zväzu a ich transformácia na otrokov a postupné vymretie. Celý priestor ZSSR mal pripadnúť Londýnskym kanceláriám, ktoré priviedli cez svoje peniaze Hitlera k moci a s ktorým riešili odsun európskych Židov do Palestíny na základe zmluvy  Havara . Súčasná vojna na Ukrajine bola vyprovokovaná a riadená z Londýna, a to už od začiatku nového tisícročia.

Ukrajina je iba bojový prostriedok, nič viac, ani ľudia v nej

Ukrajina sa stala nástupnou platformou pre porážku Ruska, ale namiesto toho hrozí porážka Pax Americana
Plán bol jednoduchý – Odstrániť na Ukrajine vtedajších umiernených ukrajinských prezidentov, ktorí vyšli zo sovietskych škôl a udržiavali na Ukrajine etnický zmier a dusili neonacistické prejavy a bojovky. Najprv tento proces mal naštartovať Viktor Juščenko, ale ten sa ukázal slabým kádrom  zapadčikov , ktorý nebol ochotný podrezať Ukrajine krk. A tak bolo rozhodnuté vykonať na Ukrajine štátny prevrat a dostať k moci ukrajinskej nacistami a šovinistom, ktorí zapália na Ukrajine požiar.

Najstrašnejší požiar etnickej vojny medzi ukrajinskými nacistami a etnickými Rusmi

Táto strašná vojna vypukla už  22. februára 2014 po zvrhnutí posledného legitímneho prezidenta Ukrajiny Viktora Janukovyča.  Od toho okamihu bola ukrajinská protiruská konzerva odviečkovaná a začala sa ukrutná transformácia Ukrajiny do fanatického Anti-Ruska, pričom sa to isté a v rovnakej chvíli začalo v celej Európe. A tiež v SR.

Tú náhlu rusofóbiu, to odstraňovanie pomníkov sovietskych maršalov, spravodajské hry proti Rusku, kauza Novičok, kauza Ricin, kauza Vrbětice a dvojica Čuk a Gek, protiruská hystéria, nálepkovanie webov, zakazovanie webov, kádrovanie a vyhadzovanie profesorov vykresľujú západné krajiny ako apex demokracie, zatiaľ čo Rusko ako totalitnú a rozvrátenú krajinu. To sa všetko začalo v roku 2014 v synchronizácii so šovinizáciou Ukrajiny. Londýn vedel, že ak chce vyvolať nové ťaženie do Ruska, musí na to použiť Ukrajinu a odviečkovať konzervu banderizmu a rusofóbie.

Ak nevyšla Ukrajina, dôjde k vyskúšaniu Plánu B na Blízkom východe

Deep state už vie, že Rusko cez Ukrajinu neporazí. Preto došlo k spusteniu tandemového procesu na Blízkom východe. Vojna s Iránom by zatiahla do vojny Rusko, Čínu a celú skupinu BRICS. A na rozpútanie tej vojny je potrebné dostať v USA k moci Donalda Trumpa.

Zatiahnutie USA do vojny na Blízkom východe by samozrejme urýchlilo rozpad USA a systému Pax Americana, čo vyhovuje globálnemu prediktorovi.  Odpis amerického impéria Pax Americana so sebou vezme Izrael a Európsku úniu.  Tá sa bude musieť transformovať v rozpade procesov riadenia, ktoré vidíme v politickom rozvrate vovnútri krajín, ktoré si chcú zachovať národnú suverenitu, a tých štátov, ktoré chcú integráciu a vznik Európskej federácie.

NEUVERITEĽNÉ! Reaguje Marián Kéry na októbrový prieskum
"AK NEVYDRŽÍME, NA DVERE UŽ MOCNE BÚCHA LIBERÁLNO – PROGRESÍVNA NORMALIZÁCIA," varuje Marián Késy (SMER - SSD) v úvode príspevku na sociálnej sieti. Kéry reaguje na výsledky prieskumu, ktorý sa uskutočnil v októbri a ktorý realizovala agentúra NMS... Čítať ďalej
15 | 10 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok
Starší článok Novší článok